Ingrediënten
-
4 jonge duiven
-
250 g kikkererwten
-
1 wortel, 1 ui
-
1 laurierblad
-
1 takje tijm
-
50 g piquillopepers
Voor de tuile:
- 300 g water
- 50 g aardappelzetmeel
- 50 g polenta
- Zout
bereiding
De jonge duiven laten koken met het karkas en de filets uitsnijden.
De dijen konfijten zoals een ragout en er vervolgens kroketten van maken.
Jus:
De duivenfond laten indikken en opkloppen met boter.
Kikkererwtenpuree:
Bevochtigen gedurende 2 uur en afspoelen. Laten koken in water met 1 wortel, 1 ui, 1 laurierblaadje, 1 takje tijm. Laten uitlekken en mixen.
Piquillos:
De piquillopepers mixen.
Tuile:
Het water aan de kook brengen, de poeders erin strooien en laten koken. Uitspreiden op een silpat en ongeveer 20 minuten laten bakken op 120°C.
De borden opmaken.