Ingrediënten

  • 4 jonge duiven

  • 250 g kikkererwten

  • 1 wortel, 1 ui

  • 1 laurierblad

  • 1 takje tijm

  • 50  g piquillopepers

Voor de tuile:

  • 300 g water
  • 50 g aardappelzetmeel
  • 50 g polenta
  • Zout

bereiding

De jonge duiven laten koken met het karkas en de filets uitsnijden.

De dijen konfijten zoals een ragout en er vervolgens kroketten van maken.

Jus:
De duivenfond laten indikken en opkloppen met boter.

Kikkererwtenpuree:
Bevochtigen gedurende 2  uur en afspoelen. Laten koken in water met 1 wortel, 1 ui, 1 laurierblaadje, 1 takje tijm.  Laten uitlekken en mixen.

Piquillos:
De piquillopepers mixen.

Tuile:
Het water aan de kook brengen, de poeders erin strooien en laten koken. Uitspreiden op een silpat en ongeveer 20 minuten laten bakken op 120°C.

De borden opmaken.