Ingrediënten

  • 500 g ombervis

  • 100 g mout

  • 100 g champignons,

  • 50 g paneermeel

  • 20 g druivenpitolie

  • 4 sneetjes Carrare-spek

  • 100 g tarwesalade

  • Zout, peper

Voor de saus:

  • 50 cl visbouillon
  • 12 cl witte wijn
  • 30 g koude boter
  • Champignonsteeltjes

bereiding

Saus

De visbouillon tot de helft laten indikken met de champignonsteeltjes. De wijn toevoegen en laten koken tot een goede consistentie is bereikt. Al roerend opkloppen met boter.

Krokantje van mout

De mout vermalen tot een grof poeder. Het paneermeel, 100 g poeder en 20 g druivenpitolie toevoegen en het geheel laten kleuren in een koekenpan.

Ombervis

De vis laten kleuren in een koekenpan. De rauwe champignons in dunne plakjes snijden. Ze toevoegen aan het gekleurde vel van de vis evenals Carrare-spek.

Tarwe verwarmen door het in gesmolten boter te doen en op smaak brengen met zout en peper.