Ingrediënten
Kabeljauwwangen (Davigel)
Zeesla
Calamaris (Aviko)
Rode paprika
Half gedroogde kerstomaatjes (Gran’Tapas)
Saffraan
Aioli (Gran’Tapas)
Olijfolie (Valderrama)
Paprikapoeder
Bereiding
Stoof de verse paprika aan in olie met de tomaatjes en saffraan. Laat met de groentebouillon even stoven, mix en passeer. Kruid af. Stoom ondertussen de wangen. Frituur de calamaris.
Schik het bord met de coulis. Werk af met de wangen, calamaris, zeesla en aioli. Bestrooi met paprikapoeder, saffraan en overdruppel met de olie.
Drankentip
VIRGIN BELLINI CIPRIATI WHITE PEACH
Met de Virgin Bellini Cipriati White Peach haal je een traditionele Italiaanse cocktail in huis die ook in een alcoholvrije versie bestaat.
Bellini is een uitvinding die ergens tussen 1934 en 1948 (de geschiedenis is niet duidelijk) werd ontwikkeld door Giuseppe Cipriani. Hij was de drijvende kracht achter een van de meest vermaarde bars in Venetië. Hij noemde deze drank ‘Bellini’ omdat de unieke roze kleur hem deed denken aan de toga van een heilige op het schilderij van de 15de eeuwse schilder Giovanni Bellini.
