Ingrediënten

Kabeljauwwangen (Davigel)

Zeesla

Calamaris (Aviko)

Rode paprika

Half gedroogde kerstomaatjes (Gran’Tapas)

Saffraan

Aioli (Gran’Tapas)

Olijfolie (Valderrama)

Paprikapoeder

 

Bereiding

Stoof de verse paprika aan in olie met de tomaatjes en saffraan. Laat met de groentebouillon even stoven, mix en passeer. Kruid af. Stoom ondertussen de wangen. Frituur de calamaris.

Schik het bord met de coulis. Werk af met de wangen, calamaris, zeesla en aioli. Bestrooi met paprikapoeder, saffraan en overdruppel met de olie.

 

Drankentip

VIRGIN BELLINI CIPRIATI WHITE PEACH

Met de Virgin Bellini Cipriati White Peach haal je een traditionele Italiaanse cocktail in huis die ook in een alcoholvrije versie bestaat.

Bellini is een uitvinding die ergens tussen 1934 en 1948 (de geschiedenis is niet duidelijk) werd ontwikkeld door Giuseppe Cipriani. Hij was de drijvende kracht achter een van de meest vermaarde bars in Venetië. Hij noemde deze drank ‘Bellini’ omdat de unieke roze kleur hem deed denken aan de toga van een heilige op het schilderij van de 15de eeuwse schilder Giovanni Bellini.