Bairo Dritan kwam pas acht jaar geleden naar België, maar voelt zich intussen al aardig thuis in ons land. Hij heeft zich tot doel gesteld om van zijn restaurant Regina in Vilvoorde een van de betere Italiaanse restaurants te maken, en slaagt daar intussen behoorlijk in. Het restaurant haalt op de sociale media steevast hoge kwoteringen en de mond-aan-mondreclame doet de rest.

Bairo Dritan: “Ik kom uit Trentino, niet uit een nest van restaurateurs maar het koken en de interesse voor eten en drinken zit me van kleinsaf in het bloed. Ik volgde in Italië hotelschool en belandde acht jaar geleden in België. Ik deed hier de nodige ervaring op en kan me nu volop uitleven in restaurant Regina.”

 “België heeft zeker een aantal uitstekende Italiaanse restaurants, maar je moet er soms naar zoeken”, aldus Bairo Dritan. 

Niet toevallig zijn in Regina ‘ambiance’, ‘cosy’ en ‘tasty’ sleutelwoorden. Uit eten gaan moet een belevenis zijn, aldus de chef die de typische Italiaanse, warme en gastvrije hartelijkheid uitstraalt.

“We koken vanuit de buik, met een grote voorliefde voor de producten van het seizoen. Authenticiteit staat hier voorop”, laat Bairo niet na om te benadrukken. Zijn afkomst en culinaire opvoeding in Italiê staan er borg voor dat je in Regina echt zoals in Italië kunt eten. Eerlijke ingrediënten, verfijnde receptuur en zorg voor detail maken het geheel af.

Eten in Regina is telkens weer een belevenis, getuigen de vele tevreden klanten. Regina zou geen echt Italiaans restaurant zijn mochten er geen pizza’s op het menu staan, maar ook andere (vaak verrassende) specialiteiten van dit unieke schiereiland ontbreken niet. Zo citeren we onder meer bij de voorgerechten de tartaar van rode tonijn, de carpaccio van gerookte zalm, de gratin van aubergines en de garnalen alla Crodaiola. Bij de pasta is het moeilijk kiezen tussen de verschillende bereidingen met penne, schiaffoni, spaghetti, papardelle, tagliatelle, ravioli, lasagne en riccioli. En er staat nog veel meer op de kaart, maar dat kan je beter zelf ter plaatse komen ontdekken… Bairo en zijn enthousiast team van medewerkers staan klaar om u warm te ontvangen.

www.ristoranteregina.be