Ingrediënten

Gegaarde kippenfilet in reepjes (Davigel)

Rijstvelletjes

Pompoen

Houmous basilicum (Gran’Tapas)

Komkommer

Jonge ui

Griekse yoghurt

Harissa (Al’fez)

Olijfolie (Valderrama)

 

Bereiding

Snijd de pompoen, jonge ui en komkommer in dikke staafjes. Maak de rijstvellen even nat, zodat deze wak worden. Bestrijk met de houmous en beleg met de groenten en kippenreepjes, enkel in het midden van het blad. Plooi de zijkanten naar binnen en rol op, laat opstijven in koelkast. Snijd doormidden en dresseer met afgesmaakte yoghurt en harissa aangemaakt met beetje olie.

 

Biertip

MORITZ ORIGINAL – PILSNER

Moritz Original (5,4% alcoholvolume) is bleekgeel van kleur met een witte, rijke schuimlaag. Dit bier is het resultaat van het brouwproces met mout met een erg bleke kleur en laag gemineraliseerd water. Hieraan werd een infuus toegevoegd met de befaamde aromatische Saaz hop uit Tsjechië.

De producenten zetten Moritz op de kaart als een bier met een unieke smaak, dat de symbiose biedt tussen de ervaring van de oprichter van de brouwerij en zijn opvolgers. De combinatie van de traditionele met de moderne productietechnieken leidde tot een bier met een zachte, aangename smaak, met hints van zoete mout en granen, en een vleugje citrus.