INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 1 kreeft (800 g)
  • Soep van zeekreeft
  • 4 Sint-Jacobsnoten
  • Groentjes:
  • 1 wortel
  • 1 stengel groene selder
  • 1 sjalot
  • 1 spruit (de blaadjes als garnering)
  • 4 wulken
  • Culinaire room
  • Boter
  • Olijfolie
  • Zout, peper

BEREIDING

De kreeft koken in gezouten water gedurende maximaal 5 tot 6 minuten zodat hij zijn stevigheid niet verliest. De wulken koken in olijfolie en een weinig water. Snack de Sint-Jacobsnoten. De groenten blancheren en vervolgens in dobbelsteentjes snijden. De blaadjes van de spruit nemen om aan het einde de schotel te garneren. Voeg de kreeftenroomsoep toe. Indikken en op smaak brengen. Het vlees uit de kreeft halen. Vervolgens de kreeft ‘à point’ garen in olijfolie. De saus emulgeren. Harmonisch dresseren op een mooi bord en afwerken met enkele spruitenblaadjes.

Wijntip

Chardonnay “Max Reserva”, Errazuriz