Een recept van Roland Debuyst
Ingrediënten
voor 1 persoon
- 3 kroketten van scampi met rode curry (Gastronello)
- 3 scampi’s
- 1el erwten
- 4 groene asperges
- Radijzen
- Shiso blad
- Pikante Thaise saus (kant-en-klaar) of te maken van een mayonaise met rode curry en chili
- Yuzu mayonaise (mosterd, eidooier, yuzu)
Bereiding
De scampi’s, erwtjes en groene asperges klaarmaken (of Thaise asperges naargelang beschikbaarheid).
Een pikante saus bereiden op basis van rode curry en een mayonaise met yuzu in de plaats van citroen.
De radijzen in dunne plakjes snijden.
De kroketten frituren.
Dresseren
Een groot vers shiso blad (of gefrituurd in tempurabeslag) op een bord leggen, zeer licht oliën. De groene asperges in het midden leggen. De kroketten en erwtjes toevoegen.
Garneren met enkel dunne plakjes radijs, de gekookte scampi’s, een beetje cress en een eetbare bloem.