Met een recente investering van Alychlo, de investeringsmaatschappij van Marc Coucke, kan WP Hotels & Events uit Blankenberge met vol vertrouwen de toekomst tegemoet zien.

De groep baat 7 hotels uit in het centrum van Blankenberge, met name de 4 sterrenhotels Aazaert, Saint Sauveur (beiden met eigen binnenzwembad met wellnessruimte), Pantheon Palace en het op de zeedijk gelegen Riant Séjour, alsook de 3 sterren familiehotels Paradisio en Moby Dick. Tot het portfolio behoort tenslotte ook het onlangs gerenoveerde en budgetvriendelijke hotel Cavalli, gelegen op de Grote Markt van de badplaats. De groep beschikt met het Starckx en het Italiaanse Cavallo Bianco ook over 2 restaurants aldaar.

Daarnaast, en niet onbelangrijk, zijn er de dinnershows (heel het jaar door) in Vlaanderens bekendste theater Het Witte Paard, waarbij zang, dans en acrobatie van hoog niveau worden afgewisseld met een driegangendiner. Ook bedrijfsfeesten, met shows op maat, behoren tot de mogelijkheden. 

“We hebben alvast fors geïnvesteerd in onze hotels in Blankenberge”, aldus Marc Coucke, “en eigenlijk is het voor mij ook een grote eer om mee in de groep te stappen. In het verleden was ik namelijk regelmatige klant in Het Witte Paard; ben er dus emotioneel mee verbonden. Door de jaren heen is de kwaliteit er enkel maar op vooruit gegaan, en het is onze bedoeling om deze kwaliteit nog verder op te drijven. Zo werd er recent nog geïnvesteerd in de optimalisatie van de muziekinstallatie. De gloednieuwe productie ‘Colour of Passion’ die elke avond loopt van 22 juli tot en met 17 september aanstaande, kent alvast zijn gelijke in België niet.”

“Natuurlijk: klanten die naar de theater-shows willen komen, en daar zijn ook veel buitenlanders bij, doen er graag een of enkele nachtjes terplekke bij, en met 7 hotels hebben we toch wel een mooi aanbod in huis. Weliswaar is er in Blankenberge niet meteen nood aan een 5 sterrenhotel, maar klanten die dat wensen, bieden we het Reserve Resort in Knokke aan.”

Zijn er binnen Alychlo bijkomende horeca-investeringen op komst?

“Van opleiding ben ik apotheker, en nadien werd ik investeerder in verschillende projecten van diverse aard. De leisure en de Horeca zijn zalige sectoren, maar ik ben er pas 5 jaar geleden ingestapt…Had ik het voordien geweten, dan had ik gedurende gans mijn leven in deze branches geïnvesteerd.”

“Ondertussen hebben we vanuit Alychlo sowieso al een aantal mooie projecten gerealiseerd in de sector, zoals Sanglier Hotel Durbuy met topchef Wout Bru, La Petite Merveille Durbuy en La Reserve Resort in Knokke.”

En de ambitie van Marc Coucke kennende zal het hier waarschijnlijk niet bij blijven…To be continued.

Tekst: DV