In Brussel creëert Yves Mattagne** de “Art Club”

Na de sluiting van de Sea Grill en voor de heropening van La Villa Lorraine begin maart opende Yves Mattagne zijn tijdelijke hedendaagse brasserie “Art Club” in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. ‘Tijdelijk’ is hier een understatement omdat de zaak maar een paar dagen zou bestaan voordat ze, net als alle restaurants, gedwongen werd te sluiten vanwege de lockdown. We gingen er aan de vooravond van de sluiting naartoe, en we keerden de dag na de heropening terug. Een soort “voor en na” dat bewijst dat de befaamde chef in staat is zichzelf opnieuw uit te vinden, positief te zijn en zijn werk als vakman voort te zetten in zowel de gastronomische als de bistronomische haute cuisine.

Het principe? De keuken van de “Art Club”, geïnspireerd door de vele reizen van de chef, bestaat uit kleine, hoogwaardige bereidingen om te delen.

Resultaat? Zelfs zonder een reis naar het buitenland deze zomer zal de keuken van Yves Mattagne, geïnspireerd door vele andere keukens, uw smaakpapillen prikkelen en voert hij u mee naar nieuwe hoogten van creativiteit… die op deze manier subtiel opnieuw werd uitgevonden.

JR

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven met nieuws uit de horecasector, gratis toegang krijgen tot tal van beurzen en elke maand gratis de online versie van het magazine ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in: