De drie nieuwe leden met partner, en rechts geflankeerd door Olivier Bauche, voorzitter van de JRE in België.

Drie nieuwe leden in België, een nieuwe Belgische ledengids en volgend jaar een Europees congres in Parijs ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de vereniging. Dat zijn de Jeunes Restaurateurs anno 2023.

De Belgische afdeling van de Jeunes Restaurateurs, geleid door Olivier Bauche van restaurant La Gloriette in Marche-en-Famenne, verwelkomt dit jaar drie nieuwe leden, met name Stefaan De Proft van restaurant Pacht 26 uit Gijzegem, Benjamin Fontaine van restaurant L’Inattendu uit Ath en Seppe Bleus van restaurant De Fakkels uit Sint-Truiden. Ook liep de nieuwe ledengids 2023 van de persen.

De Jeunes Restaurateurs is een vereniging van jonge restauranthouders die allemaal dezelfde drang voelen om hun talent en hun passie voor hun vak te delen. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

“Om lid te kunnen worden moet de chef voor minstens 50% co-eigenaar van de zaak zijn, aldus Olivier Bauche, voorzitter van de JRE in ons land. Chefs kunnen toetreden tot hun 42ste, vanaf 49 jaar worden ze erelid”.

Vandaag staat het label Jeunes Restaurateurs ook voor Joining Innovation & Imagination, Respecting Sources & Sustainability, Evoking Emotion & Inspiration. 

De vereniging telt een 25tal actieve leden in België en niet minder dan 350 over de hele wereld. In Nederland zijn er een 40tal leden.

In april volgend jaar gaat er opnieuw een Europees ledencongres door in Parijs en het eerste congres sinds 2019. De in 1974 opgerichte Jeunes Restaurateurs bestaan dan exact 50 jaar.

Voor meer info, surf naar www.jre.eu

Stefaan De Proft (met partner) van restaurant Pacht 26 uit Gijzegem (Aalst), waar de nieuwe leden en de nieuwe gids 2023 voorgesteld werden

Benjamin Fontaine (met partner) van restaurant L’Inattenddu uit Ath.

Seppe Bleus (met partner) van restaurant De Fakkels in Sint-Truiden.

(DV)