Ingrediënten

voor 4 personen

  • Ombervis
  • Boter

  • Kruiden

  • Courgettes 

  • Zoete puntpaprika

  • Wortel

  • Knolselder

  • Grijze garnalen

 

bereiding

Na alle andere stappen, de vis gedurende
8 minuten op lage temperatuur (52°C) bakken.

Voor de kruidenboter

Alle gedroogde kruiden mengen in de Thermomix. Mengen in een zachte boter. Uitsmeren om een korstje rond de vis te vormen.

Voor de groentebrunoise

De courgettes, zoete puntpaprika, wortel en knolselder schoonmaken en in stukken snijden. De groenten vervolgens met de rauwe grijze garnalen in een beurre noisette laten zweten. Een botersaus met grijze garnalen maken.

Dresseren

De groentebrunoise in de holte van het bord plaatsen. De ombervis met de kruidenboter toevoegen. De botersaus met garnalen erover gieten. De kervel, de gedroogde kruiden toevoegen en op het einde, net voor het opdienen, de Chimichurri.

Wijntip

Hautes Côtes de Nuits, Bouchard Aîné & Fils