Ingrediënten

  • Oreo crumble
  • Eieren
  • Suiker
  • Oploskoffie
  • Whisky
  • Geweekte gelatinebladen
  • Pure chocolade (Côte d’Or)

Bereiding

Klop de eiwitten stijf met suiker. Maak chocoladekrullen of een andere vorm. Maak een sabayon met koffie en whisky, meng met de gelatine. Vul de bodem van een glas met crumble en geraspte chocolade.

Giet hierop de sabayon, en laat afkoelen. Werk af met crumble, chocoladegarnituur en gebrande meringue.

Drankentip

FRAMBOISE LINDEMANS (2,5%)

Samengesteld op basis van een op eik gerijpte eenjarige lambiek en zuiver frambozensap, bekroond tot Beste Sour Framboise ter wereld op de World Beer Awards 2018. Dit bier is een feest voor het oog en een streling voor de smaakpapillen. Voor de Framboise Lindemans voegt de brouwer frambozensap toe aan de lambiek. Het bier ontwikkelt een delicaat fruitig parfum en kleurt mooi donkerroze in het glas. Framboise Lindemans is uiterst geschikt als aperitief maar ook in de keuken.