Ingrediënten

Stoverij van reebok van de jacht met pepersaus (Davigel), spruiten, aardappelrösti’s (Aviko), paddenstoelenmengeling

Bereiding

Verwarm de reebok zoals aangegeven op de verpakking. Trek de buitenste blaadjes van de spruiten en blancheer kort. Bak de paddenstoelen en kruid af. Frituur de rösti’s. Dresseer alles op bord.

Wijntip

Rebels de Batea, 7Magnifics red, DO Terra Alta, 2016

Deze wijn uit het westen van de Catalaanse provincie Tarragona wordt voornamelijk van de garnacha-druif gemaakt. Maceratie met schilcontact gedurende 7 dagen in inox cuves op gecontroleerde temperatuur. Daarna wordt 20% van de wijn verouderd op lie in nieuwe en gebruikte eiken vaten. Alcoholgehalte: 14,5% vol. Donker robijn van kleur; aroma’s van rood fruit en granaatappel. Intense mond met fluwelen tannines en lange, rijke afdronk. Goede begeleiding van op houtskool gegrild vlees, maar ook van tataki van tonijn en belegen en oude kaas.