Een recept van Roland Debuyst

Ingrediënten

voor 1 persoon

  • Zwitserse Gruyère
  • Sesamzaad
  • Amandelen
  • Look
  • Sucrine
  • Gemarineerde mini-tomaatjes
  • Wilde asperges
  • Mosterdzaad
  • Groene kruidenolie
  • Bloemblaadjes

Bereiding

Tuiles van Gruyère maken en de amandelen fijn raspen.

De rode biet in spaghettislierten snijden dan laten marineren om een pickles te bekomen (1/3 water, 1/3 suiker, 1/3 azijn).

Het sesamzaad roosteren zodat het beter blijft kleven aan de blokjes Gruyère. De blokjes Gruyère instrijken met olijfolie dan rollen in het sesamzaad.

De wilde asperges blancheren.

Een groene kruidenolie maken met verse seizoenskruiden.

De bladjes losmaken van de eetbare bloemen. 

Dresseren

Op een mooi bord de verschillende elementen van de salade dresseren. Afwerken met enkele verse bloemblaadjes.