Op 21 oktober organiseerde men al de vierde editie van L’Etoile de la Cuisine Belge©, een prestigieuze wedstrijd waarbij de grootste talenten uit de jongste generatie Belgische koks worden bekroond. Dat gebeurde in het kader van de beurs “Megavino” in Brussels Expo.

De jonge Vlaamse chef Sam Van Houcke won de trofee in kristal van Val St Lambert en de aantrekkelijke bijbehorende prijzen, zoals een oven van het merk “GOUDEN” RATIONAL (ter waarde van 10.000 €) en een cruise met MSC Cruise (ter waarde van 3.500 €). Bovendien mag hij België vertegenwoordigen tijdens de internationale “Global Chefs Challenge” vanWorldchefs.

Sam van Houcke is chef en eigenaar van het restaurant Maste(Gent) dat eind november zijn deuren opent. Hij is dolgelukkig met deze nieuwe erkenning die zowel zijn werk als het werk van zijn ploeg bekroont. Ze werden daarin begeleid door meester-chef Bross Tavernier van Restaurant ‘t Vijfde Seizoen.

Deze culinaire wedstrijd die werd opgestart door Voorzitter Frank Fol, Pierre Wynants en de Mastercooks of Belgium en verliep zoals een Davis-Cup. Vier ploegen (2 in Vlaanderen, 1 in Brussel, 1 in het Groothertogdom) van 12 jonge Belgen namen deel onder leiding van een Belgische Meester-Kok of een lid van het TYM-team (The Young Maters), een nieuw laboratorium voor jonge chefs dat werd opgericht door de Mastercooks of Belgium.

De tweede prijs werd toegekend aan Archibald De Prince van Restaurant La Distilleriein Bourglinster(GHL), restaurant van Meester-Kok René Mathieu. Hij werd begeleid door Paul Fourier van Restaurant La Pomme Cannelle van Hôtel Le Royalin Luxemburg.

De halvefinalisten waren: Benjamin Belot – Restaurant Louise 345 in Brussel. Coach: Isabelle Arpin, Meester-Kok en chef van Restaurant Louise 345. En Louis Broos – Restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen, begeleid door Seppe Nobels (TYM) van Restaurant Graanmarkt 13.

Meer informatie op www.mastercooks.be