Je bent 30 jaar of jonger en je hebt al minstens een jaar in de branche gewerkt? Je bent een jonge professionele chef-kok met een kenmerkend gerecht dat jouw persoonlijke visie, unieke vaardigheden en creativiteit verwoordt?

Grijp de kans om deel uit te maken van een wereldwijde wedstrijd met individuele begeleiding door enkele van de beroemdste chef-koks ter wereld. Inschrijven voor dit evenement kan nog tot 30 april 2019.

 

FASE 1: INSCHRIJVINGEN VIA ONLINE REGISTRATIE

Tijdens de hele competitie en de Grand Finale blijft Engels de officiële taal.Om de procedure te versnellen, kunnen de inschrijvingen echter in meerdere talen worden gedaan, met name Frans, Italiaans, Spaans en Mandarijn.

 

FASE 2: ALMA WERELDWIJDE SHORTLIST-SELECTIE

Vanaf 1 mei worden alle gekwalificeerde kandidaten op basis van hun geografische achtergrond verdeeld over 12 regio’s. De inzendingen worden daarna beoordeeld door ALMA, wereldwijd het toonaangevende internationale onderwijs- en trainingscentrum voor de Italiaanse keuken, dat voor elke geografische regio de 10-15 beste halve finalisten selecteert, volgens drie “Gouden Regels”:

– TECHNISCHE VAARDIGHEDEN: de capaciteit om de beste ingrediënten te selecteren in combinatie met technische vaardigheden die de smaken van de ingrediënten volledig tot hun recht laten komen

– CREATIVITEIT: originele, stimulerende en innovatieve perspectieven met een persoonlijke en eigentijdse stijl, een perfecte balans van smaak en vormgeving

– PERSOONLIJKE OVERTUIGING: communicatie van een duidelijke visie met betrekking tot het begrip sociale gastronomie

De Wereldwijde Shortlist wordt op 7 juni 2019 bekendgemaakt.

 

FASE 3: DE REGIONALE FINALES

Vanaf 21 juni 2019 nemen de geselecteerde semifinalisten van elk van de 12 regio’s het tegen elkaar op in een serie van regionale finales. Tijdens deze evenementen bereiden de semifinalisten hun kenmerkende gerechten voor een exclusieve regionale jury van onafhankelijke topchef-koks die een winnaar kiezen voor elke regio en voor elk van de volgende awards: de Fine Dining Lovers Food for Thoughts Award, de S.Pellegrino Award for Social Responsibility, en de Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy.

Aan het einde van december 2019 worden de namen bekend gemaakt van de 12 jonge chef-koks uit de hele wereld die regionale finalisten zijn, samen met die van de 12 gegadigden voor elk van de andere drie prijzen

 

FASE 4: THE GRAND FINALE VAN S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2019-2020

De 12 regionale finalisten zullen hun kenmerkende gerechten klaarmaken en presenteren op de Grand Finale in 2020, gehost door S.Pellegrino. The chef-koks zullen tegen elkaar strijden om de titel S.Pellegrino Young Chef 2019-2020 binnen te halen.

www.sanpellegrino.com