Ingrediënten

voor 4 personen

1.Chocolademousse

  • 100 g bittere chocolade
  • 200 g opklopbare room
  • 2 eiwitten + 30 g kristalsuiker

2.Rabarbercake

  • 200 g kristalsuiker
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 250 g rabarber

3.Appeltatin

  • 1 appel
  • 50 g suiker
  • 50 g boter

Bereiding

1. De chocolade laten smelten au bain marie. Meringue maken met de eiwitten, de suiker en de opgeklopte room. De drie mengen en koel bewaren.

2. De 4 ingrediënten mengen zoals voor een 4/4. De rabarberstukken bestrooien met suiker en 15 minuten in de oven bakken. Eenmaal afgekoeld, alles toevoegen aan het cakedeeg en gedurende 35 à 40 minuten bakken in een oven op 180°C. De cake laten afkoelen. 

3. De appel schillen en in kleine stukjes snijden (1 cm 2). In een mini-tatin siliconenvorm 1 kl boter en 1 kl suiker doen. De stukjes appel erin leggen en in de oven bakken gedurende 15 à 20 minuten op 180°C. Laten afkoelen en voorzichtig uit de vorm halen.

Dresseren  

De drie gerechten op een bord leggen en schikken naar eigen wens. De chocolademousse in quenelle bijvoorbeeld of in een glaasje.

Wijntip

Porto Barros White