Recept van Kris De Roy van restaurant Hofke van Bazel
Ingrediënten
(4 personen)
- 1 kg rode biet
- 50 g Comté kaas
- 125 g melk
- 1,75 g kappa
- 2 g gellan
- 75 g boter
- 75 g gemalen Comté kaas
- 12,5 g maïzena
- 90 g bloem
- Snuifje zout
- 1 ei
- 20 g rode bietpoeder
- 0,5 dl cabernet sauvignon azijn
Bereiding
Was en kook de rode biet in gezouten water halfgaar, hou 2 rode bieten apart rauw. Gaar de gekookte rode biet verder met schil op de BBQ tot deze volledig gaar is. Pel en draai tot een gladde crème, kruid met peper en zeezout. Schil de overige 2 rode bieten en snij enkele dunne plakjes en maak enkele parels en leg zoet-zuur in.
Sap en zeef alle parures.
Voor de gelei 2dl sap rode. Kook de biet op met gellan en de cabernet sauvignon azijn.
Voor het tartelette deeg. Meng alles kort en best een dag op voorhand. Rol de dag nadien uit en bak 6/7 minuten af op 180°C.
Voor de crème van Comte kaas. Kook de melk op met gemalen Comté kaas en kappa. Na het opkoken, stort uit en laat opstijven. Draai daarna glad en zeef.