Na het grote succes in Etterbeek (Sint-Pietersplein) opent The Barn een tweede biomarkt in Sint-Gillis. Meteen hebben de Brusselaars er een nieuw adres bij om kennis te maken met de duurzame producten van lokale boeren.
De jonge ondernemers die al aan de oorsprong stonden van de opening van The Barn in Etterbeek, een biomarkt waar vandaag de dag maar liefst 25 personen voltijds werken, zetten een stap verder in de ontwikkeling van hun mooie project. Ze openen op 22 februari een tweede overdekte markt in Sint-Gillis.
De totale oppervlakte van 450m2 zal een assortiment van meer dan 400 referenties bieden. De goederen worden voornamelijk in bulk aangeboden. The Barn start vol enthousiasme en overtuiging aan dit tweede avontuur, en is trots dit assortiment aan te bieden tegen toegankelijke prijzen voor een zo breed mogelijk publiek.
De opening van deze nieuwe Barn is nauw verbonden met de wens om bij elke nieuwe vestiging een nieuw project te associëren, namelijk een nauwe, duurzame en respectvolle samenwerking met een lokale biologische teler, een boer die op een oppervlakte van gemiddeld 1 à 2 hectare opereert. Voor Sint-Gillis is het Hilde, een jonge boerin uit Dilbeek die het aanbod aan groenten en fruit zal leveren.
Het idee is om de producent, door middel van eerlijke prijzen, te laten zorgen voor duurzame productie zowel vanuit ecologisch als economisch standpunt. “We willen bewijzen dat Belgische en biologische boeren die op kleine oppervlaktes produceren, ook competitief kunnen zijn vanaf het moment dat ze worden ondersteund door een structuur, als The Barn, die hun waarden deelt”, zegt Quentin Labrique, een van de twee oprichters van The Barn.
Wie passie en vitaliteit zegt, zegt ook de wens om niet op zijn lauweren te rusten, maar om vooruit te gaan. Om actief deel te nemen aan deze positieve toekomstvisie, heeft The Barn een aantal actiepunten geïdentificeerd:

– Bodembescherming: het respecteren van een fundamenteel principe: het voeden van de bodem om de plant te voeden en het microbiële leven te bevorderen
– Een positieve voetafdruk: een neutrale koolstofvoetafdruk door onder meer bulk, zero-waste, lokale productie en afvalterugwinning
– Transparantie: 400 referenties, 400 echte, authentieke verhalen
– Duurzaamheid van projecten: een verbintenis in de tijd, onder meer door de vooruitbetaling van telers
– Geografische toegankelijkheid, mobiel en economisch

The Barn
Charleroisesteenweg 92, 1062 Sint-Gillis
www.thebarn.bio