Ingrediënten

voor 4 personen

  • 400 g aardappelen (Bintje)
  • 100 g gezouten boter
  • 250 g karnemelk
  • 100 g grijze garnalen
  • 4 Gillardeau-oesters
  • 100 g alikruiken
  • 20 g bieslook
  • 1 ei
  • Zout, peper

bereiding

Het ei gedurende 35 minuten op 63 °C stomen.

De aardappelen koken. Pureren en 80 g boter toevoegen. Laten drogen en de karnemelk al roerend toevoegen.

De garnalen pellen.

Dresseren

De op smaak gebrachte puree goed warm op een bord leggen.

Het ei in het midden gieten en vervolgens een oester,
de garnalen en de alikruiken op het ei leggen.

20 g vooraf gesmolten boter (bijna hazelnootbruin) rond de puree gieten. De bieslook toevoegen op het ei.

Wijntip

Sauvignon blanc Aconcagua Costa, Errazuriz