Ingrediënten
voor 4 personen
- 400 g aardappelen (Bintje)
- 100 g gezouten boter
- 250 g karnemelk
- 100 g grijze garnalen
- 4 Gillardeau-oesters
- 100 g alikruiken
- 20 g bieslook
- 1 ei
- Zout, peper
bereiding
Het ei gedurende 35 minuten op 63 °C stomen.
De aardappelen koken. Pureren en 80 g boter toevoegen. Laten drogen en de karnemelk al roerend toevoegen.
De garnalen pellen.
Dresseren
De op smaak gebrachte puree goed warm op een bord leggen.
Het ei in het midden gieten en vervolgens een oester,
de garnalen en de alikruiken op het ei leggen.
20 g vooraf gesmolten boter (bijna hazelnootbruin) rond de puree gieten. De bieslook toevoegen op het ei.
Wijntip
Sauvignon blanc Aconcagua Costa, Errazuriz