Een maandlang geen alcohol? Tournée Minerale daagt je opnieuw uit. Dankzij Vintense hoef je echter niet op te zien tegen ‘dry February’. Van schuimwijnen tot stille wijnen en exotische mocktails: de drinks van dit Belgische merk tillen het begrip ‘alcoholvrij’ naar een totaal nieuw level.

Tournée Minerale is intussen al aan de derde editie toe. Aan de Belgische variant van de alcoholloze maand Dry January deden in 2019 18% van de Belgen mee en dit aantal belooft dit jaar nog veel groter te zijn. Niet zo gek, want een dalende alcoholconsumptie is een groeiende wereldwijde trend die zeker door millennials wordt omarmd. Meer energie, een gezond gewicht, géén kater: wie ‘nee’ zegt tegen een glaasje alcohol, zegt ‘ja’ tegen zijn gezondheid – en dat doen we in onze fit-oriented levensstijl gráág. Wie alcohol afwijst, maar toch graag blijft genieten van de feestelijkheid en smaak van alcoholische dranken, kan in zijn handen knijpen: de verkoop van non-alcoholische dranken is booming. In België is Vintense hiervan de voortrekker en zag zijn verkoop de afgelopen 5 jaar verdubbelen: sober is sexy, zoveel is zeker!

Vintense faciliteert de alcoholvrije levensstijl al sinds 2011: een echte pionier, dus. Het begon allemaal met de overtuiging dat het mogelijk moet zijn om van de complexe aroma’s, structuur en smaak van wijn te kunnen genieten, zonder de alcohol. De alcoholvrije drinks van Vintense hebben dan ook een zeer hoge kwaliteit: 0% alcohol, maar wel 100% genot. Dit bereikt het merk dankzij een state-of-the-art dealcoholisatieproces dat plaatsvindt in Charleroi. De drankjes worden op maximaal 35 graden Celsius en niet langer dan 5 minuten vacuüm verhit. Hierdoor blijven de originele subtiliteiten van wijn, bier, cider en elke andere alcoholische drink intact.

vintense.be