Witloof is onze nationale trots en witloofrolletjes met hesp en kaassaus in de oven is een van de topklassiekers. Maar ons Brussels lof heeft veel meer culinaire mogelijkheden. Het is een veelzijdige groente die past in elke keuken.

Sinds 17 september loopt gedurende 10 weken een promotiecampagne in 284 winkelpunten van Carrefour (Vlaanderen en Brussel). Gedurende de actie hangen er doorheen de winkel receptenfiches bij verschillende ‘ambassadeurs’ van witloof onder de naam: “Heerlijk met witloof”. Met ambassadeurs bedoelen we ingrediënten die aanwezig zijn in het recept (bijvoorbeeld risotto, kaas, noten…) en die een geweldige combinatie vormen met witloof. Om de twee weken wordt een ander gerecht onder de aandacht gebracht, in totaal komen 5 recepten aan bod.

VLAM ondersteunt de actie met een online campagne via Facebook, Instagram en www.lekkervanbijons.be door te inspireren met hedendaagse recepten met witloof. Maar er is meer! Wie aan de slag gaat met witloof en zijn gerecht deelt via de Facebookpagina van ‘Lekker van bij ons’, maakt kans op een etentje in The Jane van Sergio Herman in Antwerpen. Je kan je kans wagen tot 3 december.

www.lekkervanbijons.be – www.vlam.be