De wedstrijd Gouden Tavola bekroont tweejaarlijks de meest opmerkelijke culinaire vernieuwingen en bepaalt mee wat er morgen op het bord van de consument ligt.  De wedstrijd werd georganiseerd naar aanleiding van Tavola, de vakbeurs voor fijne en verse voeding, die sinds 1982 om de 2 jaar foodprofessionals uit retail, groothandel, speciaalzaken en cateringorganisaties uit meer dan 30 landen verzamelt. Door haar focus op premium food & drinks, de pure productbeleving en haar 500 geselecteerde standhouders uit 20 landen, behoort Tavola tot de mooiste en meest hoogstaande foodbeurzen in Europa. 

Een professionele jury van ervaren aankopers selecteerde in 2 juryrondes de deelnemende producten om de felbegeerde Gouden Tavola toe te kennen. De 15 koppige jury bestaat uit leidinggevende aankopers, verantwoordelijken uit de gastronomie, product- en merkontwikkeling, de reclamewereld en leden van de vakpers.

In een eerste fase beoordeelden minstens 3 aankopers per productgroep en per verkoopkanaal het innovatieve aspect van elk product op basis van een argumentatie en een productstaal.  Na deze eerste screening van 123 producten, mochten 68 producten meedingen naar de prestigieuze Gouden Tavola awards.

In de finale ronde met degustatie werden alle facetten van de producten of concepten nauwgezet beoordeeld met als leidraad innovatie, maar ook criteria zoals smaak, verpakking, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.  

Voor de eindjurering 2020 mocht Tavola een beroep doen op het professionele oordeel en de enthousiaste medewerking van:

Thierry Cattoir – Remarkable, Peter Coucquyt – Foodpairing, Dirk De Schrijver – DM&S, Bob De Waele – Aula, Geert Erard – Rob The Gourmets’ Market, Anne-Françoise Laurent –  Delitraiteur, Patrick Lauret – Koresto, Lukas Lindemans – Belgocatering, Christophe Mauroo – Van Wonterghem Catering, Pieter Meeuwesen – Sligro, Annick Mievis – Colruyt, Jonny Peeters – ISS Catering, Sven Van De Voorde – Delhaize, Katrien Vandezande – De Terrine, Eldrid Vindevogel – Cru.

 

De winnaars:

Winnaar Gouden Tavola Retail 2020:
Wasabi Vodka – THE WASABI COMPANY

Winnaar Gouden Tavola Delicatessen 2020: 
Sea Arch non-alcoholische gin – BLEUZÉ INTERFOOD

Winnaar Gouden Tavola Foodservice 2020:
Be Cuisine Vegan Chocomousse – NANUK

Winnaar Gouden Tavola Traiteur 2020:
Atelier Du Jardin Groentepaté – DE BEAUVOORDER