S.Pellegrino is synoniem van Italiaanse finesse, het goede leven, en stijl en verfijning op de beste tafels ter wereld. Het Italiaanse spuitwater vormt dan ook een ideale begeleider van elke gastronomische maaltijd. Het merk lost met de wedstrijd ‘S.Pellegrino Young Chef’ zijn belofte in om de ‘kunst van het verfijnd tafelen’ te verspreiden tot ver buiten de Italiaanse landsgrenzen en om opkomend culinair talent te promoten. Het initiatief is reeds aan zijn 3de uitgave toe.

Eind december 2017 zullen de 21 semifinalisten van alle regionale finales bekend zijn. Zij verdedigen dan in juni 2018 hun gerecht tijdens de wereldfinale in Milaan. Nieuw is dat de wedstrijd langer duurt: maar liefst 18 maanden. Dit geeft de semifinalisten de kans om meer tijd door te brengen met hun mentor-chef. De regionale winnaars krijgen immers elk een mentor toegewezen, die hen suggesties geeft om hun signatuurgerecht te verbeteren en om zich voor te bereiden op de wereldwijde finale in Milaan.

 

 

De regionale finale van de Benelux-zone zal plaatsvinden in september 2017, in Den Haag. 7 Belgische en 3 Nederlandse chefs werden geselecteerd. Voorwaarden zijn dat ze niet ouder dan dertig zijn en al minstens een jaar werken als chef, souschef of chef de partie in een restaurant.

De winnaar krijgt een ticket voor de wereldfinale in Milaan.

Tijdens de regionale finale moeten de 10 finalisten hun ‘signature dish’ bereiden voor de jury die bestaat uit Peter Goossens (Hof van Cleve***, België), David Martin (La Paix*, België), Ron Blaauw (Ron Gastrobar, Nederland), Jaimie van Heije (Restaurant Jaimie van Heije, Nederland) en René Mathieu (Château de Bourglinster*, Luxemburg). De jury proeft en selecteert de winnaar volgens de vijf gouden regels: ingrediënten, vaardigheden, talent, presentatie en boodschap.

De 10 finalisten zijn:

  • Erikson Ivanidis, souschef bij Oak (Gent, België);
  • Tomek Mroszczak, chef bij De Ganzerik (Gent, België);
  • Sebastian Sandor, chef bij Restaurant De Pastorale (Reet, België);
  • Frederic Chastro, chef bij Sõma (Antwerpen, België);
  • Matteo Vannini, chef bij Da Mimmo (Brussel, België);
  • Antonio Malerba, souschef bij Little Tokyo (Brussel, België);
  • Loucas Mengal, souschef bij L’Eveil des Sens (Montigny-le-Tilleul, België);
  • Pasquale Carfora, chef de partie bij Gran Café Krasnapolsky (Amsterdam, Nederland);
  • Jeffrey Laarberg, souschef bij Restaurant Inter Scaldes (Kruiningen, Nederland);
  • Simukai Gozo, souschef bij Restaurant Wannee (Leeuwarden, Nederland).

 

 

Voor het unieke initiatief is de wereld net zoals de voorbije jaren in 21 gebieden verdeeld, waarvan 11 in Europa. De wedstrijd telt zo’n 100 regionale jurerende topchefs, 21 jonge finalisten en 21 mentor-chefs. Een selecte groep van zeven jurerende chefs beoordelen de kandidaten tijdens de grote finale.

 

 

 

www.sanpellegrino.com

www.finedininglovers.com