INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
- 4 duivenfilets
- 4 stuks witloof
- 60 g Chinese artisjok
- 8 kervelwortels
- 8 spruiten
- Platte peterselie
- Algenpoeder
- Gevogeltefond (of huisgemaakte vleesjus)
- Algenpoeder
- Olijfolie
- Boter
- Zout, peper, suiker
BEREIDING
De duif in haar geheel koken. Laten indikken om een gevogeltefond te maken en op smaak brengen. De dijen en vleugels eraf nemen.
De groenten schoonmaken, snijden en dan koken. Het witloof laten karamelliseren in de boter met wat suiker. De duivenfilets nemen. Ze opnieuw verwarmen en vervolgens op smaak brengen. Vervolgens laten rusten. Bereid een botersaus met de dijen. Dresseren door de groenten en de duivenfilets harmonieus op het bord te schikken. Bestrooien met algenpoeder en plukjes platte peterselie. De dijen en vleugels die vooraf werden bereid in botersaus serveren in een apart diep bordje.
Wijntip
Château Tourteau Montagne Saint Emilion