Recept van Michaël Vrijmoed van restaurant Vrijmoed

INGREDIËNTEN 

Voor 6 personen

2 st kalfsribstuk  
100 g kokkels 
100 g zeemessen
ui, fijngesnipperd
selder, fijngesneden
look

Spaghetti
250 g bloem 
250 g pastabloem 
5 eieren 
zout 
olijfolie

Saus kokkels, zeemessen
2 sjalotten, fijngesnipperd 
1 kl korianderbollen (geplet)
1 dl Noilly Prat 
3 dl visfumet 
3 dl fumet kokkels
scheut room 
klont boter

Gestoofde spinazie
2 handvol spinazie 
1 handvol zeesla 
look 
boter

en verder
zilveruitjes, uit elkaar gehaald 
zoetzuur
mayonaise van zwarte look 
spinaziescheuten 
bottarga

Bereiding

Maak verse spaghetti, kook beetgaar en hou apart.

Laat de kokkels en zeemessen samen met ui, selder en look zweten. Haal eenmaal open uit de schelp. Gebruik de jus als fumet.

Laat voor de saus de sjalot met de korianderbollen zweten. Blus met de Noilly Prat. Voeg de fumet toe en laat 3/4 inkoken. Mix er room en boter onder.

Kook voor de zeeslapuree ¾ spinazie en ¼ zeesla op. Koel af in ijswater en mix glad. Stoof de spinazie met een beetje look en een klont boter. Meng er vervolgens een lepel zeeslapuree onder.

Warm de spaghetti op met een goede scheut saus van kokkels en zeemessen. Rasp de bottarga over de afgewerkte spaghetti. Overgiet de zilveruitjes met zoetzuur en vul met mayonaise van zwarte look.