Julian Youssef (bar manager TAZU Antwerp), Alexandre Robin (Brand Ambassador Giffard for the UK, Northern Europe & the Baltics), Elei Kreidy (general manager Salmon Guru, Dubai), Oman Itani (bar manager Electric Pawn Shop, Dubai) en Charlotte Deconinck (Brand Manager Champagnes & Wines, VASCO Group).

Als onafhankelijk familiebedrijf (momenteel de vijfde generatie) produceert het uit Angers afkomstige Giffard al 140 jaar lang likeuren (meer dan 50), fruitpurée, guignolet (kersenlikeur), siropen (meer dan 85) en gourmet sauzen voor koude en warme dranken.

“Mede door het zeer brede gamma dat we kunnen aanbieden, willen we het favoriete merk worden bij bartenders en barista’s van over de hele wereld, aldus Alexandre Robin, Giffard’s Brand Ambassador voor de UK, Northern Europe & Baltics die onlangs in de top cocktailbar TAZU (www.tazu.be), gelegen in de Vlaaikensgang in hartje Antwerpen, aanwezig was om een Giffard training te geven.

Mengbaarheid, kwaliteit, consistentie en natuurlijkheid zijn dé kenmerken bij uitstek van Giffard

“Wij willen hedendaagse producten maken, maar geschoeid op een traditionele en authentieke leest, met respect voor de natuur en zonder het gebruik van additieven, zo stelt hij. Daarom ook zoeken wij constant naar de beste variëteiten van planten en vruchten, waarvan 74% van Franse landbouwers komen en allen van eerste kwaliteit zijn. We hechten ook veel belang aan maceratie en pasteurisatie”.

Giffard zet ook sterk in op duurzaamheid. De siropen worden niet verpakt in plastic flessen maar wel in flessen die voor 70% uit gerecycleerd glas bestaan. Het bedrijf streeft er ook naar om tegen 2026 het B Corporation certificaat te verkrijgen, het hoogste ecologische label dat je als bedrijf kan behalen.

Voor Giffard begon het allemaal met de lancering, in 1885, van de beroemde Menthe-Pastille likeur, op basis van “Black Mitcham” pepermunt geproduceerd door (toen nog apotheker) Emile Giffard, die nadien van zijn apotheek in het hart van Angers een distilleerderij maakte. De Giffard likeuren staan bij het magazine Drink International, en dit sinds 2015, in de top 10 van de meest verkochte merken in de beste bars ter wereld.

“De Menthe-Pastille is de “baby” van de familie, geproduceerd op basis van uit Engeland afkomstige munt maar gecultiveerd in Chemillé-en-Anjou, een dorpje op een 20tal kilometer van onze productiesite. Goede grondstoffen leveren nu eenmaal goede likeuren op, en we zijn van plan om trouw te blijven aan dit adagium. Er is zeker een Giffard voor alle gelegenheden en voor iedereen”, aldus nog Alexandre Robin.

Giffard wordt in ons land verdeeld door de VASCO Group. Voor meer info, surf naar www.giffard.com en www.vascogroup.com

 

(dv)