Een recept van Felice Notarnicola

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 scampi’s

  • Rijstbloem

  • Bruisend water (naar believen)
  • 1 eidooier
  • 200 g datterino (langwerpige dadelvormige kerstomaat)
  • Basilicum (naar believen)
  • 1 zakje inktvisinkt
  • Frituurolie
  • Olijfolie
  • Zout en peper (naar keuze)

bereiding

De bloem mengen met de eidooier en het heel koude bruisend water. De inktvisinkt toevoegen.

De scampi’s in het beslag dopen en frituren in de frituurolie.

Voor de saus, de datterini wassen dan mixen met basilicum, peper, zout, olijfolie en 2 ijsblokjes.

Dresseren

De gefrituurde scampi’s op de koude datterino-saus leggen en afwerken met en blaadje basilicum.

Wijntip

 « Sarenas », 100% grillo D.O.C Sicilia BIO, Feudi Di Castellazzo