Een recept van Felice Notarnicola

Ingrediënten 

Voor 4 personen

  • 200 g bloem
  • 1 kl suiker
  • Bruisend water (naar believen)
  • 2 g verse gist
  • 400 g rode tonijn
  • 200 g stracciatella uit Apulië
  • 1 groene appel
  • 1 citroen
  • Coulis van rode biet
  • Jonge scheuten, bloemen (als versiering) 

Bereiding

De bloem mengen met de suiker (om een goudbruine kleur aan het deeg te geven), het water en de gist tot het er glad uitziet. Vervolgens ongeveer 2 uur laten rusten.

De tonijn in kleine blokjes snijden, olijfolie en een beetje zout toevoegen. De groene appel in staafjes snijden en ze in een kom leggen met een beetje citroenwater om oxidatie te vermijden.

Het deeg uitrollen met een deegrol en kleine cirkels maken (10 cm diameter). De cirkels uitsnijden en frituren. Vervolgens drogen met keukenpapier en op een plaat leggen.

Dresseren

Het gefrituurde deeg op een bord plaatsen, vervolgens de tonijn, de stracciatella en de staafjes groene appel erop leggen. Een scheutje extra vierge olijfolie over het geheel sprenkelen. Versieren, volgens de inspiratie van het seizoen, met enkel puntjes rode bietencoulis, jonge scheuten en de gekleurde bloemetjes.

Wijntip

Negroamaro LA TORRE Salento IGP (Puglia)