Recept van Kris De Roy van restaurant Hofke van Bazel

Ingrediënten

  • 300 g mooi schijf tonijn
  • 40 g furikake
  • 2 vellen filodeeg
  • 1 eiwit
  • 1 avocado
  • 4 blaadjes koriander
  • 4 blaadjes munt
  • 1 limoen
  • peper en zeezout
  • 80 g wakame salade
  • 1/2 komkommer
  • 8 paarse borage bloem
  • 8 witte borage bloem
  • 8 Chinese bieslookbloem

Bereiding

Bak de tonijn zeer kort maar krachtig aan in wat druivenpitolie. Marineer deze met de Tomasu soja, laat afkoelen en snij daarna in 4 gelijke stukken. Marineer nogmaals met de soja.

Mix het vruchtvlees van de avocado met de koriander, munt, peper en zout en vruchtvlees van de limoen. Zeef en bewaar koel.

Voor de krokante, wrijven deze in met losgeklopt eiwit, leg 2 vellen op elkaar en wrijf terug in met eiwit, strooi er dan de furikake op, snij in mooie rechthoeken en bak af tussen bakpapier op 160°C ongeveer 8 min. Controleer of deze krokant zijn. Bak anders enkele minuten extra.

Schil de komkommer en snij deze in dunne plakken. Snij een deel in fijne brunoise en leg dit in zoet zuur, rol ook enkele plakjes op.

Snij enkele zilveruitjes in twee en brand deze even af.

Dresseer zoals foto en serveer er nog wat apart soja bij.