Inspireren dankzij creatieve en kwalitatieve gerechten
De kookwedstrijd grootkeukenkoks is aan zijn tweede jaargang toe en is een samenwerking met de verenigingen West- en Oost-Vlaamse grootkeukenkoks en Marine Harvest Pieters. Er wordt gekozen om verschillende thema’s te hanteren: directie menu, dag menu, wereldkeuken, gourmet burger, convenience (waar één van de convenience producten uit het gamma van Marine Harvest Pieters als ingrediënt moet verwerkt worden). Een 18-tal inzendingen komen vangrootkeukenkoks uit West- en Oost-Vlaanderen. De wedstrijd werd uitgeschreven in juni met als afsluitingsdatum eind augustus. De jury bestond uit 5 leden van West- en Oost-Vlaamse grootkeukenkoks verenigingen, 2 onafhankelijke culinaire experten en een jurylid uit het bedrijf Marine Harvest Pieters, die samen de winnaars bepalen. Het resultaat was een mooi aantal creatieve en kwalitatieve gerechten die de inzet en professionele kennis van de grootkeukenkoks mooi weerspiegelen.

 

Tijdens de event op 27 september is een inleidende presentatie gegeven door David Claeys, ondernemer en ‘culinair expert’ over de hedendaagse voedingstrends en de actuele foodservice fenomenen bekeken vanuit verschillende invalshoeken en achtergronden. Daarna volgde de prijsuitreiking waarbij de winnaars een Staub cocotte met een deksel in de vorm van een vis kregen (bijdrage van de firma Demeyere). De winnaars bij deze editie zijn: directiemenu op basis van hondstong met venkelcrème en Ricard, creatie van Geert Schepens – Zorgcamus Denderrust, Herdesem. Het dagmenu werd gecreëerd door Piet Vanden Berghe, Rusthuis Vincentius, Ardooie, met lomfilet en ratatouille in bladerdeeg. De wereldkeuken werd verzorgd door Patrick Pollentier, AZ St.Lucas, Brugge, met opgevulde pladijsrolletjes, oosterse pladijsrolletjes, oosterse noedels, bouillon van pompoen met kokosmelk en citroengras .De gourmetburger werd gerealiseerd door Axel De Winne, OCMW, Zottegem en was een scampi burger met pittig hart. Tenslotte, de convenience tenslotte was het werk van Nadine Vermeire, De Vierklaver, Landegem met een slaatje van gemarineerde zalm met sinaasappel.

www.pieters.be