Bij beoordelingen van hotels en overnachtingsmogelijkheden komt steevast de kwaliteit van het bed ter sprake. Heb je zelf een Bed and Breakfast of een hotel? Dan is het dus aan te raden om hierin extra aandacht aan te besteden. Hoe kom je aan goed beddengoed en waar moet je op letten?

Luxe beddengoed in hotels

Bedrijven zoals hotels en B&B’s streven vaak naar een uitstekende klantervaring. In veel hotels zijn er dan ook lakens en dekbedovertrekken aanwezig, gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals Egyptisch katoen of satijn. Deze materialen voelen erg zacht aan en zijn duurzamer dan de lakens die vaak thuis worden gebruikt.

Bovendien investeren hotels vaak in hoge kwaliteit matrassen, dekbedden en kussens om de slaapervaring te verbeteren. Ook wordt al het beddengoed regelmatig vervangen en goed schoongehouden voor een comfortabele en hygiënische slaapervaring.

Hoe herken je fijn beddengoed?

In hotels worden vaak lakens met een hoge draaddichtheid gebruikt, wat resulteert in zachter, comfortabeler en duurzamer beddengoed. Vaak wordt de draaddichtheid vermeld op de website of verpakking. Kies voor een draaddichtheid tussen de 300TC (thread count) en 600TC als je op zoek bent naar hotelkwaliteit.

Ook kan je hotelkwaliteit textiel herkennen aan de eerder genoemde luxe materialen. Zoals bovengenoemd is Egyptisch katoen een populaire keuze voor op het bed. Deze katoen is afkomstig van de plant Gossypium Barbadense die enkel voorkomt in Egypte en met de hand wordt geplukt.  Maar je kan als ondernemer ook kiezen voor gewassen linnen gewassen of katoen. Naast de luchtigheid van deze materialen, biedt de gewassen stof een extra zachtheid en dus op en top comfort.

Hoe onderhoud je luxe beddengoed?

Een belangrijk deel van het slaapcomfort in hotels komt doordat het beddengoed grondig en zorgvuldig gereinigd wordt. Hiervoor kun je gebruik maken van de diensten van een stomerij: maar ook als kleine onderemer kun je dit zelf goed verzorgen door het regelmatig te wassen en laten luchten. Dan frist het al goed op.

Met nieuw beddengoed is het belangrijk om deze eerst een paar keer koud te wassen. Daarna kan je op 60 graden gaan wassen om te zorgen dat het optimaal schoon aanvoelt. Katoen heeft van nature snel kreukels, dus om het helemaal glad te krijgen kan je het na het wassen nog even stomen of strijken.

Een onvergetelijke slaapervaring

Door de luxe materialen, hoge draaddichtheid en grondige reiniging zorg je dat jouw klanten heerlijk uitgerust zijn en met een goed humeur op pad gaan. Creëer een onvergetelijke ervaring met luxueus Egyptisch katoen of gewassen linnen. Met het juiste beddengoed en onderhoud hiervan willen jouw gasten nooit meer weg!

(Publireportage)