INGREDIËNTEN
Voor 6 personen
- 18 miniworteltjes in verschillende kleuren
- 350 g wortelmousseline
Mix voor mousseline:
- 15 g kerriepuree
- 5 g gemberpoeder
- 5 g geraspte knoflook
- 5 g zout
- 5 g peper
- 5 g korianderzaadjes
- 30 mosselen
- Wortelpickles
- Gekonfijte citrusvruchten
- Zwarte knoflookpuree
- Loofolie
BEREIDING
De miniworteltjes op verschillende manieren bereiden: geroosterd, gestoomd, … het loof bewaren om er een olie van te maken. De wortelmousseline centrifugeren met de mixer, eventueel een nootje boter toevoegen.
Het geheel in een spuitzak doen – De Thermomix niet schoonmaken. De mosselen stomen tot ze open zijn en het water bewaren. De eerste schelp verwijderen en de zwarte knoflook en de gekonfijte citrusvruchten op de mosselen spuiten met de spuitzak. De Thermomix ‘schoonmaken’ met het mosselwater.
BORDSCHIKKING
De warme mousseline op het bord spuiten en de verschillende worteltjes en de pickles erop schikken. De mosselen op het bord schikken, eindigen met de jus en de loofolie.
DE “0-AFVAL”-TIP VAN ELLIOTT VAN DE VELDE
Wortelzout maken met de schillen.
Wijntip
Clos du Temple, Carbières, Biodynamie, Gérard Bertrand