Met nu ook een eigen koerierdienst in Hasselt, Genk, Aalst en Kortrijk voegt Takeaway.com vier nieuwe steden toe aan haar portfolio in België. Ondertussen lanceerde Takeaway.com de allereerste volledig composteerbare verpakkingsdoosjes met een coating van zeewier, waarmee het de strijd aangaat met het vele (plastic) afval van afhaalmaaltijden.

“Takeaway.com is in deze vier steden al sinds jaar en dag actief met restaurants die zelf leveringen doen, en door ook onze eigen ‘brand ambassadors’ in deze steden in te zetten, kunnen we er het aanbod vergroten en nog meer variatie bieden. Naast deze steden bekijken we of we later dit jaar nog interessante gemeenten in Vlaanderen én Wallonië kunnen gaan toevoegen aan de gebieden waar onze koeriers actief zijn”, aldus Siska De Lombaerde, Country Director Takeaway.com. 

Ondertussen blijkt uit extern onderzoek van Mortar Research dat Brussel in verhouding één van de meeste internationale food hotspots in Europa is geworden. In vergelijking met Londen, Parijs en Berlijn heeft onze hoofdstad weliswaar minder inwoners, maar heeft het verhoudingsgewijs wél de grootste culinaire verscheidenheid aan restaurants.

“Brussel (1,2 miljoen inwoners) heeft restaurants uit 71 verschillende landen, terwijl steden met veel meer inwoners zoals Berlijn (4 miljoen inwoners), Londen (9 miljoen inwoners) en Parijs (2,3 miljoen inwoners) een aanbod hebben van respectievelijk 90, 83 en 77 verschillende internationale restaurants”, aldus Siska De Lombaerde.

Takeaway.com ziet al langer dat de vraag naar internationale keukens hard toeneemt. In het door Mortar uitgevoerde onderzoek bij ruim 500 inwoners in Brussel valt op dat de inwoners van Brussel steeds diverser eten. Favorieten zijn Italiaans, Marokkaans en Japans. Daarnaast zijn de keukens uit het Midden-Oosten en Azië ook heel populair. Maar liefst 67% van de inwoners van Brussel heeft een voorliefde voor gerechten uit het Midden-Oosten. Daarin zijn bijvoorbeeld Libanees en Turkse gerechten erg in trek. Bij de Aziatische keukens zijn Japans (77%), Thais (76%) en Vietnamees (71%) de absolute koplopers.

Volgens data van het eigen Takeaway.com platform groeit een aantal internationale keukens hard in populariteit. De top drie snelst groeiende internationale keukens in Brussel zijn op dit moment Mexicaans, Turks en Vietnamees.

“In de afgelopen 15 jaar heb ik het aanbod internationale restaurants enorm zien toenemen op ons platform. De vraag naar nieuwe smaken en culturen blijft alleen maar groeien volgens onze cijfers. Ik verwacht dan ook dat onze plek tussen andere wereldsteden enkel maar steviger zal worden de komende jaren. Brussel is niet voor niets de hoofdstad van Europa”.

Ondertussen lanceerde Takeaway.com ook de allereerste volledige composteerbare verpakkingsdoosjes met een coating van zeewier; in totaal bestaan er overigens meer dan 12.000 soorten zeewier. De verpakking laat geen afval meer na, want het verdwijnt binnen de vier tot zes weken in de compostbak. Takeaway.com lanceert deze duurzame verpakking als eerste op de Belgische markt in partnership met de Britse start-up Notpla, dat hiervoor de prestigieuze Earthshot Climate Prize won.

“We trachten al enkele jaren zoveel mogelijk plastic te vermijden, en via onze samenwerking met Notpla gaan we de strijd met het vele (plastic) afval van afhaalmaaltijden ook daadwerkelijk aan ”, aldus nog Siska De Lombaerde.

(dv)