Keuken van Olivier Massart

Op enkele minuten van de Vurige Stede vind je O de Vie, een van de meest iconische restaurants van de prachtige provincie Luik. Eigenaar/chef Olivier Massart is er, ondanks de economische en gezondheidscrisis, in geslaagd dit mooie hedendaagse restaurant te doen blijven evolueren. Na de algemene sluiting van de horeca kon Olivier Massart het hoofd bieden aan de Coronacrisis. Dit door zich om te vormen naar traiteur en boetiek tijdens de lockdown, maar ook door het...

Lees verder

Keuken van Elliott Van de Velde

‘Hearth’ met hart en gezond verstand De totaal atypische en autodidactische jonge chef Elliott Van de Velde is ongetwijfeld de meest emblematische kok van zijn generatie. Van de generatie horecaondernemers in actie (duurzaam) maar ook en vooral verantwoordelijke burgers. Een nieuw soort kok-ondernemer, aanvoerder van een empathische ideologie en een solidariteitsbrigade. Een kok die als geen ander op zijn plaats is in dit zomerse DigiMag dat ‘duurzame’ acties en...

Lees verder

Keuken van Olivier Bauche

Aan de rand van Marche-en-Famenne is La Gloriette een mooie bestemming voor epicuristen. Aan de vooravond van de zomer haalde de zaak het regionale nieuws door een klein hotel van 6 kamers toe te voegen. Het hospitality-aanbod van deze zaak, onder leiding van Olivier en Véronique Bauche, is nu compleet en klaar om de volgende vakantiegangers te verwelkomen. In 1993 studeerde Olivier Bauche af aan de Ecole Hôtelière Provinciale de Namur. Hij werkte korte tijd in de...

Lees verder

Keuken van Jean Callens

Het Callens Café, ideaal gelegen tussen de Louizalaan en het Terkamerenbos, viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan als Brussels restaurant van de familie Callens. Dit jubileum biedt een mooie kans om deze bekende naam eens in de bloemetjes te zetten, die met Jean Callens aan de vierde trotse generatie ondernemers en dynamische chef-koks is aanbeland. Callens is dus al tien decennia lang een begrip in de hoofdstad. Een naam die altijd heeft standgehouden, door weer...

Lees verder

Keuken van Maxime Colin

Het Restaurant Maxime Colin, dat gelegen is in een buitengewoon idyllische omgeving, is een van de meest populaire bestemmingen van de Brusselse rand bij mooi weer. Een epicuristische bestemming bij uitstek, dat spreekt vanzelf! In 2016 verlaat Maxime Colin La Villa Lorraine en richt zijn eigen restaurant op in Kraainem, in Vlaams-Brabant. Hij zet meteen een hecht klein zaal- en keukenteam op in een zeer moderne setting en stijl. In het voorjaar van 2019...

Lees verder

Keuken van Tristan Martin

Tristan Martin is een van de meest dynamische jonge Waalse chef-koks van het zuiden van het land. Een van de meest discrete, de meest bescheidene ook, en dat doet hem eer aan. Zijn talent is omgekeerd evenredig met zijn bescheidenheid, zijn vrijgevigheid is grenzeloos en zijn nieuwsgierigheid naar de producties van zijn geboorteland blijft onverzadigbaar. Vandaag is hij chef-kok van het restaurant van het Château de Grandvoir (Neufchâteau) en maakt hij tevens deel...

Lees verder

Keuken van Fabian Marthus & Frédérick Hallard

Le Binôme Fabian Marthus en Frédérick Hallard verdienden eerst al ruim hun culinaire sporen voor ze in de avenue Jean Matterne in Jambes met hun restaurant Le Binôme begonnen. Intussen staat deze zaak in de regio van Namen hoog aangeschreven omwille van de verfrissende aanpak waarbij klassieke brasseriegerechten een eigentijdse, verrassende invulling krijgen. Fabian Marthus volgde wel geen hotelschool, maar had toch zin in een carrière in de horeca. Hij deed op...

Lees verder

Keuken van Patrick Caignau

“Hotelschool liep ik in Gent maar de liefde voor het vak leerde ik in het restaurant ‘Villa Fantasia’ in Halle”, vertelt chef Patrick Cagnau. “Met drie man in de keuken moest je wel aan alles meehelpen.” Hij liep geen stages in grote huizen, maar leerde veel van Herman Coppens van de Waerboom waar hij zo’n 3 jaar verbleef. In feite is Patrick een echte selfmade kok. Hij besliste om zelfstandig te beginnen als cateraar in Geraardsbergen onder de naam ‘Patrick’s...

Lees verder
X