De keuken van David Lievyns

In mei is onze chef van de maand niemand minder dan een van de leerkrachten van het Instituut Emile Gryzon. De Hotelschool in Anderlecht, beter bekend onder de naam Ceria, is ook het onderwerp van een reportage in onze rubriek Focus. Dat is ook de reden waarom de recepten die David Lievyns ons voorstelt dezelfde recepten zijn als diegene die hij zijn leerlingen aanleert. Dit waren de toch al zeer bekwame Nancy en Yusuf, die hem kwamen bijstaan op de dag van onze...

Lees verder

Keuken van Laure Genonceaux

Een vastberaden Lady Chef, een ‘iron fist in a velvet glove’ of gewoon een chef met een sterke identiteit en een schitterende carrière… hier is een vrouwtje dat, naar het ons lijkt, vastbesloten is om het moreel van alle troepen in het land op te krikken! Laure Genonceaux, die lange tijd als miertje in de schaduw van de ‘groten’ werkte, heeft veel van het vak geleerd aan de zijde van Christophe Hardiquest, tweesterrenchef in het beroemde ‘Bon Bon’, of Evan...

Lees verder

De keuken van Dirk Vandendriessche

In Vlaams-Brabant is Dirk Vandendriessche zelfstandig chef. Hij draagt de pet van traiteur, thuiskok en, in het verleden, chef in grootkeukens. In zijn gevarieerde en kleurrijke keuken werkt men met de beste ingrediënten, van hier of elders, maar steeds aangepast aan het seizoen. Aanschouw de goedgemutste, legendarisch veerkrachtige chef! Deze man, die aan het hoofd staat van ‘Tijm & Koriander’, is een echte duizendpoot. Er rest hem geen minuut vrije tijd in...

Lees verder

De keuken van Romain Depas

Met zijn prachtig parcours, zijn grote dynamiek en zijn vastberaden blauwe blik op een veelbelovende toekomst kent de jonge chef Romain Depas zijn gelijke niet om … op te veren! OPVEREN, een erg trendy woord in deze periode van gezondheidscrisis. Een economische en psychologische crisis voor iedereen, maar ook een crisis van grote ontmoediging voor velen in de Horecasector. Een sector waarin veel chefs zich echt wagen aan het iets andere beroep van afhaaltraiteur...

Lees verder

Keuken van Fabrizzio Chirico

In het hartje van de stad Charleroi, aan de oevers van het kanaal, beheren Fabrizzio Chirico, zijn echtgenote Sanae Chergui en hun (zeer kleine) team een voortreffelijk etablissement. Met de crisis en de sluiting van restaurants is La Table de la Manufacture Urbaine een kameleontische ruimte geworden: Le Comptoir de la Table! De overgang van een brasserie-restaurant naar een ware gastronomische caverne die een van de meest epicuristische grotten van Ali Baba...

Lees verder

Keuken van Stéphane Grulois

Een mooi herenhuis in de buurt van Bergen is al bijna tien jaar de thuisbasis van het talent van Stéphane Grulois. Hier wordt de kookkunst van dit lid van de Chefs Irish Beef Clubgecombineerd met plastische kunst met prachtige werken van lokale kunstenaars. Deze laatste verfraaien het decor van het restaurant Maxens (‘un max de sens’), terwijl dit laatste een totale verbouwing ondergaat voor de toekomstige heropening van de restaurants. Voorlopig is Stéphane...

Lees verder

Keuken van Michel Borsy

In Halle, op slechts 30 minuten van de hoofdstad, bevindt zich een ware instelling dat ver buiten de grenzen van Vlaams-Brabant gekend is: hotel-restaurant Les Eleveurs. Een instelling die al sinds 1897 door één en dezelfde familie wordt beheerd, al vier generaties lang in handen van de familie De Brouwer. Men komt van heinde en ver om er te proeven van de voortreffelijke bistronomische keuken van chef Michel Borsy en om er te genieten van de uitzonderlijk...

Lees verder

Keuken van Nathalie Tihon

Nathalie Tihon is vandaag chef in het restaurant Château de Bioul in de provincie Namen, maar werd bekend in de provincie Luik met haar eigen restaurant Une bouteille à la mer in Hoei. Haar specialiteit was er vis en de wijnkelder was rijkelijk voorzien van prachtige wijnen die werden opgediend in perfecte harmonie met de maritieme keuken die al snel een goede reputatie had opgebouwd. Vandaag wordt opnieuw beroep gedaan op haar gevoel voor combinatie tussen...

Lees verder
X