Recept van Geert Gheysels van Anobesia in Affligem

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 600 g heilbot
  • 1 bot radijzen
  • 1 venkel
  • 250 g snijbonen
  • suikersiroop
  • sushi-azijn
  • witte balsamico aigre doux
  • korianderzaden
  • peper en zout
  • lentegroen

Bereiding

Snij de venkel zeer fijn.

Meng wat suikersiroop en korianderzaden met de azijnen en laat dit opkoken. Passeer en gaar de venkel langzaam krokant in dit mengsel.

Haal voor de koude saus de snijbonen door de ‘Greenstar’ (zie interview) en werk het sap op met de azijnen, kruid met peper en zout.

Snij de radijzen fijn met de Japanse mandoline.

Grill de heilbot.

Schik de venkel en de radijzen in het bord, leg daarop de gegrilleerde heilbot en werk af met lentegroen.

Serveer de snijbonenjus er apart bij.