Horeca Van Zon wil verder uitbreiden in Vlaanderen

Met de ingebruikname van een nieuwe cash & carry in Kampenhout afgelopen zomer telt de familiale Horeca groothandel Van Zon thans vijf vestigingen in Vlaanderen, met name in Lommel (hoofdzetel), Beerse, Beringen, Evergem en (als jongste winkel) Kampenhout. “We willen verder blijven doorgroeien in Vlaanderen”, aldus CEO Marion Van Zon.

Het jongste filiaal van de groep, goed voor een investering van 4 miljoen€, bevindt zich aan de Mechelsesteenweg 27 in Kampenhout, tegenover de oude winkel aan het saske. Met een effectief winkeloppervlak van 7.000 m2, verdeeld over twee verdiepingen, is deze winkel ook de grootste van de vier. Klanten kunnen er kiezen uit een assortiment van meer dan 30.000 verschillende producten, inclusief een grote versafdeling. Opvallend is het ruimtelijk gevoel tussen de verschillende winkelrekken. Er is ook ruime parkeergelegenheid voor een 100tal wagens, inclusief 2 electrische laadpalen met 4 laadpunten.

Horeca Van Zon is een one-stop-shop voor professionele afnemers, met een ruim aanbod van verse vis en vlees, snacks, groenten en fruit, dranken en non-food artikelen; dit laatste segment neemt ongeveer 30 à 35% van het aanbod in. Het hoofdkantoor en distributiecentrum bevinden zich in Lommel, en de vier Cash & Carry shops zijn gelokaliseerd in Beerse, Beringen, Evergem en Kampenhout. Sinds 2011 staat de derde generatie aan het roer van het bedrijf, met Marion Van Zon als CEO.

Wat zijn nu de unique selling points in vergelijking met andere Horeca groothandels in België?

“Wij onderscheiden ons door een heel hoge service level aan te bieden, en dit 7 dagen op 7, inclusief alle feestdagen, aldus CEO Marion Van Zon. Daarnaast bieden wij een express dienst aan, waarbij we bestellingen die we voor 12u. ontvangen, de dag zelf nog aanleveren, ook op zaterdag en op zondag. 70% van de verkoop vindt plaats in de cash & carry’s, 30% via delivery”.

Welke exclusiviteiten biedt ­Horeca Van Zon aan?

“Wij hebben een exclusieve samenwerking lopen met slagerij Carmans, net als wij een Limburgse en 100% familiale onderneming waar momenteel eveneens de derde generatie aan het roer staat, wat toch vrij uniek is. Bij ons staat ondertussen de vierde generatie alvast klaar.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

“Ons strategisch plan 2030 voorziet dat we verder gaan groeien in Vlaanderen met een nieuwe vestiging(en). In West-Vlaanderen en aan de kust bijvoorbeeld zijn we momenteel nog niet aanwezig. Voorlopig hebben we in Wallonië geen ambitie om een vestiging op te starten, maar we kunnen er wel leveren natuurlijk”.

Horeca Van Zon biedt sinds vorig jaar ook een Academy aan, waarbij Horeca-professionals innovatieve opleidingen en essentiële beroepsopleidingen kunnen volgen.

“Opleiding blijft essentieel in onze branche, en daarom ook bieden wij, in samenwerking met erkende onderwijsinstellingen én aan betaalbare prijzen, verschillende opleidingen aan, zoals “hoe inzetten op zero waste”, “hoe de foodcost berekening aanpakken”, “hoe omgaan met sociale media” enz. Op het einde van de opleiding ontvangt elke deelnemer een certificaat”.

Voor meer info, surf naar www.vanzon.be

[ Danny Verheyden ]