Een recept van Felice Notarnicola

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 250 g bloem
  • 150 g suiker
  • 150 g boter
  • 2 eidooiers
  • 2 peren
  • 200 g room
  • 200 g zwarte chocolade (schilfers)
  • 200 g ricotta met koemelk
  • 1 tuile van bloemsuiker
  • 1 perenchips
  • 1 aardbei

Bereiding

De bloem, de suiker en de boter mengen met de eidooiers. Geen glad deeg van maken, maar stukjes behouden, zoals kruimels. Verdelen in verschillende bakvormen. De peren in stukjes snijden en in de bakvormen leggen. Gedurende 15 minuten in de oven laten bakken op 180°C.

Ondertussen de chocolade au bain-marie laten smelten en de opgeklopte room toevoegen. Het mengsel 3 uur in de koelkast laten rusten.

Dresseren

De taartjes harmonieus garneren met ricotta en het mengsel van chocolade en opgeklopte room.

Eindigen met het, naar keuze, toevoegen van een tuile van bloemsuiker, een aardbei en een perenchips.

Wijntip

“Zibibbo Rosa”, Brown Brothers (Australia, Victoria)