Ingrediënten

voor 4 personen

  • 500 g kalfscarré
  • 2 l kalfs- of kippenbouillon
  • 100 g mayonaise
  • 50 g tonijn in olie
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 el kappertjes op azijn
  • 160 g wortelen
  • 160 g courgettes
  • 60 g geitenkaas
  • 1 snuifje komijn
  • 20 g zure room
  • 12 stuks paprika Drops
  • 40 g olijfolie
  • Sap van een halve citroen

Bereiding

De kalfscarré in de bouillon gedurende minstens 2 uur op een laag vuur koken. Laten afkoelen en koel bewaren.

De mayonaise vermengen met de uitgelekte tonijn, ¼ van het citroensap en kappertjes. Tot een gladde, smeuïge saus blenden.

Spaghetti maken van de wortelen en courgette en heel snel blancheren. Afgieten en laten afkoelen. 

Op smaak brengen met de rest van het citroensap en de olijfolie. Licht kruiden met zout en peper.

Een zalfje van de geitenkaas, de zure room en een snuifje komijn maken.

Dresseren

Dunne plakjes kalfscarré op een koud bord schikken.

De groentespaghetti in het midden leggen. Met een spuitzak of een koffielepeltje kleine hoopjes geitenkaaszalf maken. Met de Drops en andere toppings naar eigen smaak versieren.

Wijntip

Grignolino Piemonté DOC, Fontanafredda