Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 soepselder
  • 1 komkommer
  • 2 el witte wijnazijn
  • 100 ml water
  • Olijfolie
  • Ras el hanout

Crumble

  • 1 zoete ui
  • 250 g zwarte olijven
  • Panko
  • Olijfolie
  • Munt
  • Koriander
  • Jonge bladspinazie

Bereiding

Snijd de tomaat, paprika’s, soepselder en ui in grove stukken. Kook met een scheut olijfolie en water voor ongeveer 20 min. Mix deze soep samen met de in stukken gesneden komkommer tot een fijne massa en breng op smaak met ras el hanout en witte wijnazijn.

Leg voor de crumble de zoete ui op een bakplaat en bedek met zout. Steek in een voorverwarmde oven op 180° voor 25 min of tot de ui gaar is. Verdeel de olijven over een bakplaat en steek bij in de oven tot ze helemaal zijn uitgedroogd. Mix alles in de blender en meng met een beetje panko.

Meng voor de kruidenolie olijfolie met wat koriander, munt en jonge bladspinazie.

Vul diepe borden met de soep en werk af met de crumble, plukjes koriander, jonge bladspinazie en kruidenolie.