De bekendmaking van de nieuwe Bib Gourmand restaurants is het startschot van een spannende periode voor Belgische en Luxemburgse chefs. Binnen enkele dagen, op maandag 26 februari, worden namelijk de MICHELIN sterren voor 2024 voorgesteld in het Antwerpse A Room With a Zoo.

De nieuwe selectie Bib Gourmand restaurants voor België en Luxemburg dragen de filosofie uit om een geweldige maaltijd aan te bieden voor een gematigde prijs. Het maakt niet uit of dit in de vorm is van mezze, tapas of een klassiek driegangenmenu. De restaurants die dit jaar worden onderscheiden met een Bib Gourmand tonen aan dat ze zich niet aan één stijl of concept houden, maar wel één constante hebben: verdomd lekker eten.”

De Bib Gourmand selectie in België en Luxemburg telt dit jaar 15 nieuwe adressen. Met 6 Brusselse nieuwkomers valt op dat chefs in de hoofdstad steeds meer inzetten op een geweldige verhouding tussen prijs, plezier en kwaliteit. Denk aan de originele creaties van Kline in Brussel en St Kilda in Ukkel, de traditionele brasseriekost van Le Variétés in Elsene, de Koreaanse friszurigheid van ANJU in Sint-Gillis, de wereldse lekkernijen van L’épicerie Nomad in Elsene en de Zuid-Japanse finesse van Yoka Tomo in Schaarbeek.

St Kilda ©Milan La Roche

ANJU

Le Variétés ©Michel Verpoorten

De Bib Gourmand voelt zich traditiegetrouw thuis in Wallonië, en dat is met zes nieuwe adresjes dit jaar niet anders. Mona Lisa in Yvoir, Enoteca in Luik en Au Phil des Saveurs in Bois-de-Villers uiten hun generositeit graag met mediterrane schwung. Le Confessionnal in Dinant en Garde Manger in Gesves kiezen dan weer eerder voor traditionele power. En wie in Luik op zoek is naar hippe smaakbommetjes, moet zeker bij Magma binnenstappen.

In Vlaanderen springt de stad Brugge eruit met twee nieuwe Bib Gourmand restaurants. Onslow en Quatre Vins zijn wereldse adresjes die poespas achterwege laten. En dat geldt eveneens voor Furbetto in Heverlee, waar de kracht van Italiaanse ‘eenvoud’ aangetoond wordt.

De volledige selectie van de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2024 is uitsluitend digitaal beschikbaar, en dat vanaf maandag 26 februari 2024. De wereldwijde restaurant- en hotelselecties van de MICHELIN Gids zijn gratis beschikbaar op de website en apps van de MICHELIN Gids. Downloaden kan hier: Android en iOS.

Quatre Vins ©Jens Vermeulen

Garde Manger ©Romain Leunis

Mona Lisa ©Eating

Ontdek alle nieuwe Bib Gourmand restaurants in België en Luxemburg op:

België, Nederlandstalig: https://guide.michelin.com/be/nl/articles
België, Franstalig: https://guide.michelin.com/be/fr/articles
Luxemburg: https://guide.michelin.com/lu/fr/articles