Van 16 tot 18 mei komt StrEat Fest voor het vierde jaar op rij naar Thurn en Taxis in Brussel. Op het programma: proeverijen van gerechten bereid door 70 chef-koks, 150 workshops met als hoogtepunt driesterrenchef Viki Geunes voor een masterclass die uitzonderlijk belooft te worden evenals drie andere sterrenchefs (Pascal de Valkeneer – Chalet de la Fôret, Clément Petitjean – La Grappe d’Or en Nicolas Decloedt – Humus x Hortense).

Van de gefrituurde vis die in de oudheid op de marktpleinen werd verkocht tot onze hedendaagse frietkoten heeft street food een lange geschiedenis en altijd een groot succes gekend. De laatste jaren heeft het een bijzondere dimensie gekregen, enerzijds dankzij de Aziatische landen waar het zich tot een ware culinaire kunst heeft ontwikkeld, maar anderzijds ook dankzij de food markets die onze steden veroveren. De bereidingssnelheid, betaalbaarheid en terugkeer naar de essentie zijn drie van de belangrijkste succesfactoren, maar street food weerspiegelt ook de veranderende mentaliteit van de consument. Deze vierde editie heeft ons heel wat te leren.

Tijdens het evenement komen verschillende thema’s aan bod. Zo staat de vrijdag volledig in het teken van vrouwelijke creativiteit, met een 100% vrouwelijke culinaire avond, georganiseerd door de vzw SHIFT, die vrouwen in de horecasector samenbrengt, ondersteunt en promoot. Zestien getalenteerde vrouwelijke chef-koks zullen uw smaakpapillen prikkelen om het weekend goed in te zetten: Alice Pollet (Brut), Charlotte Degive (Archie), Delphine Worms (Cannolo), Lydia Bangels (Titulus), Sukma Iryanti (Sukma) en elf anderen nodigen u uit om te genieten van een ongewone culinaire ervaring.

De organisatoren van StrEat Fest (Tatou Production) hebben ervoor gekozen om dit jaar ook de Mexicaanse street food in de kijker te zetten met iconische gerechten zoals taco’s, quesadilla’s, enchillada’s, nacho’s en chilaquiles. Drie restaurants, interactieve workshops en een masterclass nemen u met muziek mee op een smakelijke wandeling door de straten van Mexic’Hot.

Ook op het menu voor deze 4e editie staat ‘een wereldreis van smaken, made in Belgium and Beyond’ met 70 chef-koks – waaronder 40 nieuwe! – die zes ‘corners’ zullen hosten: StrEat Fest Academy, Drink it up, BBQ corners op het terras, een Green corner, workshops waar u zelf aan de slag kunt en cooking shows.

Voeg daarbij nog de StrEat Markt, een ambachtelijke en gastronomische markt met Ciao Cello, Boo, Louna, Scob, Bees-Api, Drizzle it, Kage, Kéfir, Krickles en Las Flores, en dan hebt u nog maar een glimp van wat u te wachten staat.

Last but not least zorgen live-dj’s voor meeslepende beats, een elektrische sfeer en een steeds veranderende dansvloer. En dat is goed voor de spijsvertering…

Locatie: Thurn en Taxis, Havenlaan 86c (Shed 1), 1000 Brussel.

Tijdschema: vrijdag 16/5 van 17.00 uur tot middernacht, zaterdag 17/5 van 11.00 uur tot middernacht en zondag 18/5 van 11.00 tot 22.00 uur. Toegangsprijs: € 13 in voorverkoop, € 15 ter plaatse. Gerechten tussen € 4 en € 7 per gerecht. Er worden meer dan 10.000 bezoekers verwacht gedurende de drie dagen! Volledig programma: www.streatfest.be

[MV]