Dit jaar hebben Dinner in the Sky en S. Pellegrino de handen ineengeslagen om plaats te maken voor de jonge generatie! Een plek tussen en met de sterren voor 9 jonge Belgische chefs. Chefs jonger dan dertig die nu al tot de meest veelbelovende behoren!

Als we mogen afgaan op onze recente ervaring van de eerste keer dat 3 jonge chefs mee de lucht in gingen met DITS, lijkt de volgende generatie al goed en wel verzekerd in België. Zo bracht Dinner in the Sky op 3 juni, de eerste uit een reeks van 3 data (3, 10, 17 juni), het ingenieuze idee van een ‘S. Pellegrino Young Chef Academy Master Class’ tot uitvoering. Een ontmoeting vol kleuren en smaken, perfect georkestreerd door David Martin (La Paix**) op bijna 50 meter hoogte naast het Atomium!

In de praktijk geeft dit idee 9 jonge chefs de kans om drie maandagen op rij een lunch te bereiden (3 jongeren per dienst) op Dinner in the Sky in Brussel, onder begeleiding van een chef-mentor met een Michelinster. Een streling voor het oog en voor de tong, een primeur voor de jonge chefs: Pino Russo (Russopizza), Jérémy Warnier (Restaurant Barge), Paul Ravet (Restaurant Pénar). Gelukkige chefs die voor het eerst mee opstegen met het meest spectaculaire, met de meeste sterren bezaaide en beroemdste Belgische restaurant ter wereld. En we moeten eerlijk zijn, ze wisten deze heerlijke lunch letterlijk en figuurlijk op hoog niveau te serveren!

De mentoren en jongeren voor de andere data zijn voor 10 juni: Jo Grootaers (Alter*) met Guillaume Simonis (Restaurant Odette en ville), Aurélien Denoble (Restaurant Attablez-vous), Loane Mactellinck (Restaurant Le Vieux Château).

En voor 17 juni: Viki Geunes (Zilte***) met Benjamin Belot (Auberge du Château de Leignon), Jérôme Flamcourt (Bistro Racine), Florian De Ruyck (Restaurant Alain Bianchin), Mathys Saccheti (Da Mimmo). 

Als kers op de taart worden na afloop van de drie optredens van de 9 jonge chefs 3 van hen geselecteerd (elke maandag één) door hun chef-mentor om op maandag 9 september zelf te koken tijdens Dinner in the Sky, zwevend boven het Limburgse Alden Biesen. Je vindt DITS daar van 7 tot 15 september.

Briljante jonge chefs en een innovatief concept om in de gaten te houden!

Meer weten? Klik hier voor meer informatie: www.dinnerinthesky.be

(JR)