Maandag 17 juni 2024 organiseerde Euro Toques België hun jaarlijkse algemene vergadering in Domaine de La Blommerie in Moeskroen.

Naast het goedkeuren van de budgetten en het overlopen van de afgelopen en komende agenda was er dit jaar iets anders, er moest namelijk een nieuwe president gekozen worden.

Christophe Baert, Chef-eigenaar van Domaine de La Blommerie was sinds 2021 Nationaal President van Euro Toques België, in opvolging van Jean Castadot. Onder voorzitter Christophe hebben we vele stenen verlegd en de vereniging na de covid periode een nieuw elan gegeven. Christophe zijn termijn van 3 jaar zit erop en hij gaf zijn mandaat terug aan het bestuur dat daarmee de kandidaturen openzette voor een nieuwe president te kiezen.

En het voorzitterschap zal voortaan door een duo worden waargenomen bestaande uit Didier Bolle (Chef eigenaar van cateringbedrijf Mobichefs) en Erika Vanvuchelen (Zaakvoerster Ambachtelijke speculaasbakkerij Vanvuchelen).

Zo keert Euro Toques België ook meer en meer naar de essentie van haar kernwaarden: het leiderschap van de vereniging geven aan een chef in combinatie met een Belgische voedingsproducent.

Sinds 2023 is het lidmaatschap ook opengesteld voor ambachtelijke voedingsproducenten, om zo chef en producent dichter bij elkaar te brengen.

Een perfect match

Met een duo-presidentschap kunnen we elkaar aanvullen en het werk delen, ook is op die manier zowel Wallonië alsook Vlaanderen vertegenwoordigd en kan ieder lid van ons verder geholpen worden in de taal naar voorkeur.

Er staan ons vele uitdagingen te wachten, maar het bestuur is er klaar voor.

Didier en Erika worden verder nog bijgestaan door :

  • Damien Huylebroeck, Leerkracht Keuken bij IPES Wavre – Co Vicepresident.
  • Thierry Vanholsbeek , Chef-eigenaar bij Momo la Crevette in Waterloo – Co Vicepresident.
  • Jean Jacques Olders, Chef-eigenaar bij Les comtes de Champagne in Hannuit – Algemeen Secretaris.
  • Peter Loosen, Leerkracht Keuken op rust bij Hotelschool Hasselt – Raadslid.