Tiramisu met witte chocolade en Oreo

Ingrediënten 250 g mascarpone 50 g vanillesuiker 3 eieren 50 g witte chocolade Enkele Oreo koekjes Enkele blaadjes aardbeienmunt Bereiding De suiker en het eigeel mengen, een ruban maken en de witte chocolade toevoegen.  Het eiwit tot sneeuw opkloppen. De mascarpone en de chocolade ruban mengen en zachtjes met het opgeklopte eiwit vermengen. Dresseren Kleine stukjes Oreo op de bodem van het glaasje leggen, vervolgens een laagje crème, een tweede laag Oreo en...

Lees verder

Broodje met kip, Philadelphia en vijgenkonfijt Didden

Ingrediënten Een half stokbrood (Délifrance) Vijgenkonfijt (Didden) 100 g Philadelphia 4 kippenreepjes Wortelolie (gedurende 1 week geïnfuseerd met het groen van de wortel, steranijs en raz el hanout) Enkele oesterbladeren Bereiding De kippenreepjes in de wortelolie snacken en quenelles maken van de Philadelphia met behulp van twee soeplepels. Dresseren Het stokbrood met konfijt besmeren, de kippenreepjes en de Philadelphia quenelles erbovenop leggen.  De...

Lees verder

Crème brûlée van gruyère AOP

Ingrediënten 50 cl melk 50 cl room Gruyère AOP 6 eieren 2 dooiers  Oregano “hot and spicy” Bereiding De melk, de room en de Gruyère AOP tegen het kookpunt laten trekken en door een puntzeef halen. De 6 eieren en de 2 dooiers toevoegen. De gegarneerde schaaltjes op 100°C gedurende 40 minuten in de oven plaatsen op hete lucht.   Dresseren De crème brûlée met vanillesuiker bestrooien en met de kookbrander overal gelijk branden tot er een laagje karamel wordt...

Lees verder

Krielaardappelhapje, Philadelphia en kaviaar

Ingrediënten 2 krielaardappelen 2 el limoensap 100 g Philadelphia  1 kl room Kaviaar Zout Peper Bereiding De krieltjes gedurende 20 minuten koken. De Philadelphia, de room, het limoensap, het zout en de peper mengen. Dresseren De krieltjes in twee snijden en in het midden van het bord plaatsen. Een koffielepel room op ieder krieltje doen. De kaviaar en enkele bloemblaadjes erbovenop...

Lees verder

Kroketten van Mechelse koekoek, schuimpje van gerookte ham en bloemen uit de tuin

Ingrediënten 2 kroketten van Mechelse koekoek (Gastronello)  200 ml melk 100 ml room Een scheutje sojalecithine  4 sneden gerookte ham Enkele bloemen Bereiding De melk, de room en de lecithine gedurende 45 minuten laten trekken tegen het kookpunt, mixen en door een puntzeef halen. De kroketten 5 à 6 minuten frituren.  Dresseren De emulsie in het midden van het bord plaatsen, vervolgens de kroketten toevoegen. De sneden gerookte ham en enkele bloemen erbovenop...

Lees verder

Chocolade moelleux met Oreo

Ingrediënten 100 g zwarte chocolade Côte d’Or (Chunks Dessert Noir –patisserie – 54% cacao) 80 g zachte boter 70 g bloem 2 eieren 60 g suiker 50 g Cookies crumbles Oreo (verkruimelde koekjes) Enkele Oreo Crunchies Bereiding De boter en de chocolade samen au bain-marie laten smelten. De suiker en de eieren mengen in een ruban. De bloem toevoegen. Alles doorheen de gesmolten boter en chocolade halen. Mengen.  De verkruimelde Oreo koekjes aan de bereiding toevoegen....

Lees verder

Geïnspireerd op een tartiflette

Ingrediënten Stokbrood (Délifrance) Aardappelgratin (Aviko) Gruyèrekaas 15 maanden gerijpt Jonge scheuten bereiding Het stokbrood in de lengte doormidden snijden. Het stokbrood met aardappelgratin garneren, vervolgens de Gruyère erbovenop strooien. Het gegarneerde stokbrood een paar minuten grillen in de oven. Eenmaal uit de oven, het stokbrood decoreren met enkele jonge seizoenscheutjes. Meteen...

Lees verder

Vitamine smoothie, stokbroodje Philadelphia met kruiden

Ingrediënten voor 1 persoon  Smoothie1 schijf verse ananas (+ /- 1 cm dikte) / 1 stuk verse gember / 1 handvol verse spinazie / 1 kleine selderstengel / 15 cl vlierbessensap / 6 à 8 cashewnoten / ½ verse pompelmoes / 8 ijsblokken 3 stukken stokbrood Delifrance 3 el Philadelphia met mediterrane kruiden Kruiden, bloemen, plukjes dille, zalmeitjes bereiding Een stokbrood in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende +/- 15 minuten bakken. Een dikke schijf (1 à 2 cm)...

Lees verder
X