De inspecteurs van de MICHELIN Gids zijn het hele jaar door op pad om naar de beste restaurants te speuren. Wat zou het zonde zijn om hun nieuwste ontdekkingen geheim te houden! Daarom hebben ze beslist hun nieuwste vondsten met u te delen.

Scrol snel verder om al de nieuwe inschrijvingen te ontdekken…

Archibald De Prince ©Intrépide Studio

Archibald De Prince

Lauterborn

Archibald De Prince slaat zijn vleugels uit met gastvrouw Rachel aan zijn zijde. Alhoewel hij met vlees en vis werkt, krijgt het plantaardige hier een voorname rol. De chef speurt naar geweldige Luxemburgse producten, die hij sublimeert met een gedoseerde portie creativiteit.

©Au repos de la montagne

Au repos de la Montagne

Ukkel

Of het nu de tegelvloer is, de bistrostoelen of de vele geëmailleerde platen aan de muren: deze buurtbistro is een en al karakter. De ambiance is hier altijd gezellig en er valt werkelijk niet te weerstaan aan de gerechten die op het krijtbord staan beschreven. Dit is een geweldige plek om op krachten te komen voor zachte prijzen.

Bagù ©Eating.be

Bagù

Thuin

Gastvrouw Sophie en chef Steven runnen Bagù met hun tweetjes. Dat zorgt voor een huiselijk gevoel en gezelligheid die u meteen op uw gemak stelt. Bistronomie is het leidmotief in de keuken, met een Franse ziel en hier en daar Italiaanse nuances. Het menu dat u zelf samenstelt met gerechten uit de kaart is de topper van het huis.

Bonnetti’s ©Karolien Van Nerum

Bonnetti’s

Hamont

Mark Bonneu kijkt met een wereldse blik naar de Spaanse keuken. Hij schotelt zijn gasten een ruime kaart voor waarop zowel plaats is voor sharinggerechten als voor kleinere hapjes en degustatiegerechten. In dit imposante gebouw, dat verleidt met zijn zacht gekleurd design, worden rijke smaken gevierd.

De Lindehoeve ©Jeroen Jorissen

De Lindehoeve

Tessenderlo

Pallieter Vaes blaast deze Kempische Hostellerie nieuw leven in. Oude stijlelementen zijn mooi bewaard gebleven en dragen bij aan de klassieke charme en het karakter van dit lichtrijke restaurant. Hier komt power op het bord, in een fijne uitvoering. De kaart leest iets traditioneler dan het menu, maar beide zijn de moeite waard.

Eliane ©Stefaan Temmerman

Eliane

Brussel

Kobe Desramaults blijft zichzelf heruitvinden. De eigenzinnige chef maakte eerder indruk bij In De Wulf en Chambre Séparée, en heeft zich in hartje Brussel gesetteld voor zijn volgende avontuur. Eliane, genoemd naar zijn grootmoeder, voelt aan als zijn huiskamer. Eliane is een ware beleving, die u het best beleeft aan de counter.

©Fields by René Mathieu

Fields by René Mathieu

Findel

René Mathieu heeft zich in hotel Airfield geïnstalleerd om zijn plantaardige verhaal nog beter te kunnen vertellen. De inventiviteit waarmee hij groenten, kruiden en fruit bewerkt, is indrukwekkend. Bij Fields swingen uw smaakpapillen op het ritme van de seizoenen, ondersteund door aangepaste sappen die al even intrigerend zijn. René Mathieu heeft plezier in zijn keuken en neemt u maar al te graag mee in zijn passioneel verhaal.

Jacobin ©Ilse Van Oyen

Jacobin

Brugge

Jacobin is het soort zaak waar liflafjes achterwege worden gelaten. Het decor straalt gezelligheid en Scandinavisch minimalisme uit, de bordjes worden zowel tijdens de lunch als het diner duchtig gedeeld. De prijs-kwaliteitverhouding? Voorbeeldig!

©L’Esprit de Village

L’Esprit de Village

Thoricourt

Christine en Pascal hadden geen betere naam kunnen vinden voor hun gezellige restaurant. Of het nu de hartelijke ontvangst en service is of de eerlijke keuken: hun aanpak is oprecht. Deze marktkeuken is rechttoe rechtaan, net wat je bij een restaurant als L’Esprit de Village verwacht.

©Palais Royal by David Martin

Palais Royal by David Martin

Brussel

Zodra de portier u binnenlaat in luxehotel Corinthia, overvalt de historische charme van dit gebouw u. Boven het salon doet de gerestaureerde glaskoepel de monden openvallen, in de restaurantzaal rechts daarvan wordt u ondergedompeld in een fijne belle-époquesfeer. David Martin heeft een team aangesteld dat u op een high-end maar ook relaxte manier laat genieten van fijne creaties, met hier en daar zijn gekende Japanse nuances. Een vorstelijke ervaring!

©Louise De Groote/Taberna Bask

Taberna Bask

Ledeberg

Het kleine broertje van Bar Bask bevindt zich net buiten Gent en draait volledig rond pintxos. De kaart verzamelt kleine gerechten die bewerkt zijn en diepe Spaanse smaken bundelen. De eigentijdse uitvoering van retro en knipogen naar de charme van Baskische tapasbars zorgen dan weer voor een gezellige omgeving. Trek dan gewoon naar Ledeberg, want hier wordt niet met reservaties gewerkt.