Een recept van Stéphane Diffels

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

Ijs van verse kaas

  • 1l melk
  • 175 g eierdooiers
  • 200 g S2 suiker
  • 400 g verse kaas

Melkemulsie

  • 500 g melk
  • 100 g room
  • 1 tl honing
  • 1 bosje citroentijm

Amandelkoekjes

  • 1 eiwit
  • 110 g amandelpoeder
  • 25 g bloem
  • 1 snuifje sel
  • 80 g suiker

Honing

  • 100 g honing
  • 1 el citroensap
  • 1 el Amaretto

Ijs van verse kaas 

Verwarm de melk. Maak ondertussen een ruban met de eierdooiers en de suiker. Doe alles bij elkaar en kook à la nappe. Koel af met de verse kaas. Koel af en stop op de koudste stand, doe in de Paco voor het serveren.

Melkemulsie

Verwarm de melk met honing en citroentijm, zonder te koken. Koel af. Voeg de room toe en emulgeer voor het serveren.

Amandelkoekjes

Maak een meringue, voeg de suiker toe, roer de bloem en het gezeefde amandelpoeder erdoor.

Vorm een bol, leg op een plaat en bak 10′ op 180°C.

Honing

Meng 100 g honing met 1 el citroensap en 1 el Amaretto

Dresseren

Leg het koekje op de bodem van het bord, voeg er de citroentijm-emulsie rond, leg een quenelle van ijs op het koekje, besprenkel met vloeibare honing, vers geplukte citroentijm en serveer onmiddellijk.