Een recept van Stéphane Diffels
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
Ijs van verse kaas
- 1l melk
- 175 g eierdooiers
- 200 g S2 suiker
- 400 g verse kaas
Melkemulsie
- 500 g melk
- 100 g room
- 1 tl honing
- 1 bosje citroentijm
Amandelkoekjes
- 1 eiwit
- 110 g amandelpoeder
- 25 g bloem
- 1 snuifje sel
- 80 g suiker
Honing
- 100 g honing
- 1 el citroensap
- 1 el Amaretto
Ijs van verse kaas
Verwarm de melk. Maak ondertussen een ruban met de eierdooiers en de suiker. Doe alles bij elkaar en kook à la nappe. Koel af met de verse kaas. Koel af en stop op de koudste stand, doe in de Paco voor het serveren.
Melkemulsie
Verwarm de melk met honing en citroentijm, zonder te koken. Koel af. Voeg de room toe en emulgeer voor het serveren.
Amandelkoekjes
Maak een meringue, voeg de suiker toe, roer de bloem en het gezeefde amandelpoeder erdoor.
Vorm een bol, leg op een plaat en bak 10′ op 180°C.
Honing
Meng 100 g honing met 1 el citroensap en 1 el Amaretto
Dresseren
Leg het koekje op de bodem van het bord, voeg er de citroentijm-emulsie rond, leg een quenelle van ijs op het koekje, besprenkel met vloeibare honing, vers geplukte citroentijm en serveer onmiddellijk.