Bresc is dé specialist in koelverse knoflook- en kruidenproducten voor de professionele keuken. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende producent van deze producten, speciaal bestemd voor chefs en foodprofessionals en met als doel hen te ondersteunen bij de mise-en-place.
Van bron tot bord
Bij Bresc begint alles bij de bron. In de visie van het bedrijf is er een rechtstreekse lijn van de teler op het land tot het gerecht op het bord in het restaurant. Bresc koopt bij de bron en ziet leveranciers als partners, net zoals klanten. Het bedrijf gelooft in gezamenlijke ketenverantwoordelijkheid en streeft naar langdurige relaties met leveranciers. Door constante samenwerking wordt de kwaliteit bewaakt en, waar mogelijk, verbeterd.
Iedere grondstof heeft zijn eigen natuurlijk areaal, en dit respecteert Bresc zoveel mogelijk.
Bresc werkt samen met knoflooktelers uit China (Shandong-district), Spanje (Castilla-La Mancha), Italië (Povlakte) en Nederland (De Beemster). Iedere streek heeft zijn eigen karakter, en dat resulteert in een ander type knoflookproduct.
Ook voor andere grondstoffen zoekt Bresc steeds de beste regio en de meest geschikte leverancier. Of het nu gaat om groene kruiden uit de Provence, basilicum voor pesto’s uit Veneto, zontomaten uit Izmir of olijven uit Griekenland: de zoektocht stopt pas waar het allemaal begint: bij de bron.
Escargots
De oorsprong van Bresc gaat terug naar de tijd toen het bedrijf zich richtte op het kweken van slakken. De oprichters begonnen met het verpakken van slakken in glazen potten en het leveren aan de betere horeca. Naarmate de vraag groeide, breidde het aanbod verder uit met escargots-gerelateerde producten zoals kruidenboter, en later met koelverse kruidenpurees. In 2005 stopte Bresc met de productie van escargots om zich volledig te richten op koelverse knoflook- en kruidenproducten (https://www.bresc.com/nl/over-bresc).
Pure smaak
Bresc ontwikkelt en produceert een breed gamma koelverse ingrediënten en kant-en-klare kruidenproducten: van single purees van knoflook en kruiden en curry pasta’s tot samengestelde smaakmakers zoals pesto’s, tapenades en alioli’s.
Het uitgangspunt is altijd pure smaak, gebruiksgemak en constante kwaliteit, zodat chefs efficiënt kunnen werken zonder in te boeten op hun culinaire signatuur.
Het productgamma van Bresc
De basis wordt gevormd door pure ingrediënten zoals knoflook- en kruidenpurees, die zorgen voor gemak en constante kwaliteit in de keuken. Daarnaast ontwikkelt Bresc samengestelde smaakmakers zoals pesto’s, tapenades, aiIoli’s en marinades. Deze producten zijn geïnspireerd op mediterrane en internationale keukens en bieden chefs de mogelijkheid om snel smaak en karakter toe te voegen aan hun gerechten.
Dankzij de verscheidenheid aan smaken en texturen kunnen de producten in uiteenlopende toepassingen worden gebruikt: van amuse tot hoofdgerecht, van broodbeleg tot sauzen. Denk bijvoorbeeld aan een entrecote die extra flair krijgt met chimichurri, een broodplankje in de brasserie dat verrijkt wordt met een groene pesto of tapenade, of een verfijnde salade met gemarineerde tomaatjes. Zo bewijst Bresc dat koelvers niet alleen praktisch is, maar ook verrassend veelzijdig en smaakvol.
Culinaire expertise in huis
Bresc onderscheidt zich door een sterke culinaire verankering: naast productontwikkeling is er een team van culinaire adviseurs dat meedenkt in toepassingen en recepten. Naast een accountmanager heeft Bresc in België ook twee ervaren culinaire adviseurs, die dagelijks met horecaprofessionals samenwerken; zij treden op als praktijkgerichte sparringpartners, demonstreren toepassingen en helpen bij concrete keukenuitdagingen.
Culinaire expertise in België
Wat Bresc onderscheidt, is de sterke culinaire verankering. In België wordt het team gevormd door accountmanager Jean-Pierre van Kerchove en de culinaire adviseurs Denis Vernaillen en Gunter Huyghe. Samen staan zij dagelijks in contact met horecaondernemers en foodprofessionals. Hun rol gaat verder dan producten leveren: zij koken mee, demonstreren toepassingen en denken mee over oplossingen voor concrete uitdagingen in de keuken.
“Chefs zijn op zoek naar smaakvolle producten die hen tijd besparen, maar waarbij ze hun eigen creativiteit behouden. Ons advies is daarom altijd praktisch gericht, en op maat van hun keuken. We willen inspireren, maar vooral ook ondersteunen, zodat ze het maximale uit onze producten kunnen halen”, aldus culinair adviseur Gunter Huyghe.
Foodprofessional
De producten van Bresc zijn bedoeld voor een breed scala aan professionele keukens: brasseries, bistro’s, fine dining, catering en grootkeukens. Overal waar efficiëntie en consistentie belangrijk zijn, maar de culinaire signatuur bewaard moet blijven, levert Bresc praktische en smaakvolle oplossingen. De producten zijn verkrijgbaar bij de gangbare Horeca groothandels.
Voor meer info:
Bresc BV
Jakobsstaf 6
4251 LW Werkendam
Tel. 00/31/183 200 032
www.bresc.com
publireportage




