Na een spannende finale die begin oktober live plaatsvond in de professionele keuken van De Melkerij in Bavegem werd Dean Hoebeeck, chef van restaurant Table22 in Welle, door de jury uitgeroepen tot winnaar van de tweede editie van ‘Beste vol-au-vent van België’. Deze wedstrijd is een initiatief van zuivelproducent Inex, die met deze culinaire wedstrijd de Belgische klassiekers en knowhow in de kijker wil zetten.
Een spannende wedstrijd
Dean Hoebeeck (Table22, Welle) overtuigde de jury met een elegante interpretatie van de vol-au-vent op basis van Mechelse koekoek, kalfszwezeriken, een jus van hooi en een fijne kruidenolie. Ook de Belgische room Inex 40 % maakte deel uit van de ingrediënten. De vol-au-vent van Dean werd geprezen om zijn evenwicht, texturen, diepte en technische afwerking.
De tweede plaats ging naar Stijn Rotthier van Fortuin in Kontich, die vorig jaar ook al finalist was. De derde plaats ging naar Nestor Sagna, chef van Bouillon Brussel. Bruno Lesbats (La Taverne du Passage, Brussel) en Romain Jadot (La Boîte à Délices, Saint-Georges-sur-Meuse) namen eveneens deel aan deze finale van hoog niveau.
De jury
De gerechten werden beoordeeld door een ervaren jury onder leiding van chef Christophe Hardiquest (Menssa*), samen met chef Lode De Roover (Fleur de Lin*), leerkracht Jacques De Geyter (Hotelschool Aalst) en chef Kenny Bernaerts (De Vijfhoek – en winnaar van de vorige editie).
Dean, de winnaar, is trots op deze overwinning
“Onze vol-au-vent met Mechelse koekoek staat al vanaf het begin op de kaart van Table22 – een klassieke basis, maar met een verfijnde afwerking. Deze combinatie heeft duidelijk indruk gemaakt op de jury. We werken ook met lokale ingrediënten, wat essentieel is voor een gerecht dat zo verankerd is in de Belgische keuken”, aldus Dean Hoebeeck.
De beste vol-au-vent
Dean Hoebeeck kreeg de titel ‘Beste vol-au-vent van België 2025’, samen met het geavanceerde inductiesysteem The Control° Freak™ en € 1.000,- aan Inex-producten. De andere finalisten kregen elk € 250 aan Inex-producten.
Het succes van deze tweede editie, met meer kandidaten dan vorig jaar, bevestigt dat de liefde voor dit gerecht springlevend is in de Horeca in België.
foto’s: ©SKcaptured

